Ο σκηνοθέτης του «Atomic Blonde» ήθελε τον David Bowie

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Για χάρη του δημιουργήθηκε ένας ειδικό ρόλος στις σκηνές ανακρίσεων, αλλά τελικά αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση

Η μουσική του David Bowie εμφανίζεται αρκετές φορές στην ρετρό περιπέτεια κατασκοπίας «Atomic Blonde» με την Charlize Theron, κάτι το οποίο δεν ήταν τυχαίο, αφού ο σκηνοθέτης της ταινίας ήθελε να εμφανιστεί ο ίδιος ο Bowie. Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Hollywood Reporter, η David Leitch είχε κάνει πολλές προσπάθειες να πείσει τον Bowie να εμφανιστεί στην ταινία, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα ειδικά για αυτόν.

Ο χαρακτήρας του Bowie θα εμφανιζόταν στις σκηνές ανακρίσεων του «Atomic Blonde».

Ο Leitch αποκάλυψε ότι ο Bowie θα εμφανιζόταν στις σκηνές των ανακρίσεων που αφηγούνται την πλοκή της ταινίας. Αν και ο Bowie φέρεται να ήταν ιδιαίτερα ζεστός στο σενάριο – λόγω του ότι η ταινία διαδραματίζεται στην πόλη του Βερολίνου, όπου ηχογράφησε ορισμένους από τους σημαντικότερους δίσκους του – τελικά αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση για μια cameo εμφάνιση. Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Bowie ήταν στην δραματική ταινία «Το μεγάλο ρίσκο» του Austin Chick το 2008, με τον Josh Hartnett και την Naomie Harris.

Η ερμηνεία του Bowie ως Νίκολα Τέσλα στο «The Prestige» είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ο σκηνοθέτης ανέφερε πως έμαθε για τον θάνατο του Bowie κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, οπότε θεώρησε τον εαυτό τυχερό που κατάφερε να εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες για την χρήση ορισμένων τραγουδιών του για την ταινία. Το «Atomic Blonde», βασισμένο στο graphic novel «The Coldest City» των Antony Johnston και Sam Hart, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.