Η Diane Kruger στο Αφγανιστάν «παρέα» με τους Ταλιμπάν

i-diane-kruger-sto-afganistan-parea-me-tous-talimpan

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ο Stephane Rybojad εστιάζει την κάμερά του στο Αφγανιστάν, υπογράφοντας μια ακόμη πολεμική περιπέτεια. Γαλλική σκοπιά, γνωστή συνταγή.

«Special forces»

Ο Stephane Rybojad αφήνει πίσω του τα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες μικρού μήκους και στην πρώτη φιλόδοξη σκηνοθετική του απόπειρα, δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα πολεμικό δράμα, έχοντας εξασφαλίσει την Diane Kruger στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Άλλη μια πολεμική περιπέτεια με φόντο το Αφγανιστάν και τους απειλητικούς Ταλμπάν, που δεν προέρχεται από τις ΗΠΑ ή τη Μεγάλη Βρετανία, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά από τη Γαλλία. Στην ταινία ξεχωρίζει η Diane Kruger («Troy», «Άδωξοι μπάσταρδοι», «Unknown»), πλαισιωμένη από τον Djimon Hounsou (υποψήφιος για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, «Blood diamond», «Ιn America») και τον Benoit Magimel (Bραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για την ταινία La Pianiste στο φεστιβάλ Καννών το 2001)

Η Diane Kruger, ερμηνεύει μια ριψοκίνδυνη ρεπόρτερ, την Έλσα Καζανόβα, που αναζητά στο Αφγανιστάν το νήμα μιας «καυτής» δημοσιογραφικής επιτυχίας, αλλά πέφτει θύμα απαγωγής των Ταλιμπάν. Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας οργανώνει μια στρατιωτική αποστολή για τη διάσωσή της, στέλνοντας μια ομάδα επίλεκτων αξιωματικών. Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους είναι ελάχιστος και η νεαρή δημοσιογράφος κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εκτελεστεί…

Πρωταγωνιστούν οι : Djimon Hounsou, Benoit Magime, Diane Kruger. Η ταινία προβάλλεται από τη Village Films.