Τι μπορούμε να διδαχτούμε από την Jackie Kennedy για τις διακοπές μας;

Jackie-summer-2
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

H Jackie Kennedy παρέδιδε μαθήματα στιλ κάθε λεπτό. Και το καλοκαίρι; Ειδικά το καλοκαίρι είχε να μας προτείνει έξυπνες λύσεις που κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ψάθινο καπέλο, καρό πουκάμισο που δένει στη μέση, βερμούδα και δερμάτινα σανδάλια. Το ένα στιλ. Για τη μέρα. Τα υπερμεγέθη μαύρα γυαλιά εναλάσσονται με παρόμοιους σκελετούς σε καφέ αποχρώσεις ή ταρταρούγα.

Εμπριμέ ρετρό μπικίνι, λευκό φόρεμα, αέρινο και νεορομαντικό, πέδιλα με χαμηλό τακούνι. Αν προτιμάτε κάτι πιο ανδρόγυνο, η Jackie Kennedy συνήθιζε να φοράει λευκό παντελόνι με φλατ σανδάλια και πουκάμισο το καλοκαίρι με ασορτί μαντήλι στα μαλλιά. Μαύρα γυαλιά; Απαραιτήτως.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις τουνίκ. Τα καφτάνια. Τα μαντήλια με τα έξυπνα δεσίματα. Τα ψάθινα καλάθια. Τα καρό φορέματα με τις πέρλες στον λαιμό.Τις ζακέτες με τα μικροσκοπικά κουμπιά. Το άσπρο και το μαύρο. Το απόλυτο στράπλες μαύρο ολόσωμο μαγιό. Το στιλ πιτζάμας: παντελόνι με ασορτί πουκαμίσα. Τις φαρδιές ρίγες. Τις παντελόνες πάνω από τον αστράγαλο. Τις μπαλαρίνες. 

Φέτος θα γινόταν 88 χρονών. Τι συνήθιζε να λέει; «Η μοναδική ρουτίνα που έχω στη ζωή μου είναι πως δεν ακολουθώ καμία απολύτως ρουτίνα.» Να την πιστέψουμε; Δηλαδή όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι έμοιαζε έτσι; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com