Τα τρία μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε ως τουρίστες

touristria-eksoteriko
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Όλοι έχουμε υπάρξει τουρίστες σε έναν ξένο τόπο και σίγουρα έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Ποια, όμως, είναι τα πιο συνηθισμένα;

Παίρνουμε λάθος παπούτσια: Ξεχάστε τη μόδα και προτιμήστε την άνεση, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε πεζοπορίες. Ακόμη, όμως, κι αν δεν σχεδιάζετε επιδρομές στη φύση, ένα ταξίδι στο εξωτερικό πάντα «κρύβει» πολύ περπάτημα.

Χρησιμοποιούμε λάθος το κινητό μας στο εξωτερικό: Ποτέ μην υποθέτετε ότι το πρόγραμμα που έχετε στο κινητό σας καλύπτει. Μιλήστε με την εταιρία σας για τα ταξιδιωτικά πακέτα που προσφέρει, για την περιαγωγή ή εξετάστε το ενδεχόμενα να αγοράσετε μια τοπική sim από τη χώρα που επισκέπτεστε, αν δεν θέλετε ο λογαριασμός να σας έρθει φουσκωμένος.

Αφήνουμε το συνάλλαγμα την τελευταία στιγμή: Αν βρεθείτε σε χώρα με διαφορετικό νόμισμα του ευρώ, φροντίστε να έχετε από την αρχή μετρητά στο νόμισμα της χώρας, αφού θα χρειαστείτε με το που φτάσετε να πάρετε ταξί, κάτι να φάτε κ.ο.κ. Μην περιμένετε να τακτοποιηθείτε για να αλλάξετε τα χρήματά σας, κάντε το πριν το ταξίδι σας.