Οι Motörhead διασκευάζουν David Bowie

david-bowie-lemmy-motorhead
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η διασκευή του «Heroes» ήταν ένα από τα τελευταία τραγούδια που ηχογράφησε ο Lemmy πριν τον θάνατό του.

Μπορεί ο Ian «Lemmy» Kilmister πέθανε τον Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο ο θάνατος σπάνια βάζει φρένο στην δισκογραφία, με τους Motörhead να ετοιμάζονται για την κυκλοφορία ενός δίσκου με διασκευές και τίτλο «Under Cöver». Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει διασκευές από τους Metallica, Sex Pistols και Ramones μεταξύ άλλων.

Οι Motörhead ξεχώρησαν για την δυνατότητα τους να συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία του punk και του heavy metal με μια αυθεντικά rock n' roll διάθεση.

Ανάμεσα στις διασκευές του δίσκου ξεχωρίζει η εκδοχή του «Heroes» του David Bowie, την οποία οι Motörhead ηχογράφησαν τo 2015 για τον τελευταίο δίσκο τους, «Bad Magic». Έτσι, λοιπόν, η διασκευή της μεγάλης επιτυχίας του Bowie ήταν ένα από τα τελευταία τραγούδια που ηχογράφησε ο Lemmy. Το βιντεοκλίπ που κυκλοφόρησε περιέχει βίντεο και φωτογραφίες του frontman των Motörhead, ο οποίος με την χαρακτηριστική φωνή του καταφέρνει να δώσει την δική του πνοή στο τραγούδι του Bowie. Σύμφωνα με το Rolling Stone οι Motörhead έπαιξαν την διασκευή του «Heroes» ζωντανά μονάχα μια φορά, στο Aftershock Festival της Γερμανίας του 2015.