Ονειρεύεστε ένα ηχείο στο σπίτι που του μιλάς και κάνει τα πάντα;

apple-pod-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Kάποτε ονειρευόμασταν το ρομπότ του μέλλοντος. Που καθαρίζει το σπίτι, μαγειρεύει, ετοιμάζει καφέ, στρώνει κρεβάτια. Δεν το είδαμε ακόμη… Όμως η Amazon, η Google, η Αpple έχουν την εναλλακτική. της Σάντυς Τσαντάκη

Λέγεται ότι θα κυκλοφορεί …ανάμεσα μας μέχρι τον Δεκέμβριο. Το λανσάρισμα πάντως έγινε. Μετά το Amazon Echo και το Google Home, θα γνωρίσουμε και το Apple HomePod, ένα έξυπνο ηχείο, που δεν είναι φτηνό αλλά δεν κοστίζει και μια περιουσία (περίπου 349 δολάρια), πολύ λιγότερο από ένα κινητό της ίδιας εταιρίας, και ετοιμάζεται να βρει λύσεις σε όλα τα προβλήματα μας, κατ'οίκον.

Είναι κάτι σαν την τεχνολογία Siri που την ρωτάς, τι καιρό θα έχει σήμερα, ή θέλεις να σε ενημερώσει για τα ραντεβού σου, να βάλει το ξυπνητήρι, να παίξει χορευτική μουσική, και χωρίς να πληκτρολογήσεις τίποτα απολύτως, έχουν κανονιστεί όλα το ίδιο κιόλας δευτερόλεπτο.

Μπορεί να συνδεθεί με τη μουσική, τον φωτισμό του σπιτιού, τον θερμοστάτη, τις κάμερες ασφαλείας, ό,τι μας ενδιαφέρει να συνδέσουμε και να λειτουργήσουμε πλέον μόνο με την φωνή μας. 

Θα είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους λάτρεις των γκάτζετ, σε γκρι ή λευκό. Με έξι κρυφά μικρόφωνα, ένα φως, και …ένα στολίδι από τον Άγιο Βασίλη. Μια γιρλάντα. Άραγε τι καιρό θα κάνει τότε; Θα χιονίσει τα Χριστούγεννα στην Αθήνα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com