Οι πλουσιότεροι συγγραφείς στον κόσμο για το 2012

oi-plousioteroi-suggrafeis-ston-kosmo-gia-to-2012

ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

H βιομηχανία των μπεστ σέλερ έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συγγραφείς να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Η νέα λίστα του περιοδικού Forbes μας αποκαλύπτει την ταυτότητά τους.

O James Patterson είναι ο πλουσιότερος συγγραφέας για το 2012, σύμφωνα με την «διάσημη» πλέον λίστα του περιοδικού Forbes, ενώ ο Stephen King καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι του περιοδικού προβλέπουν ότι του χρόνου η λίστα θα έχει… «άρωμα γυναίκας», καθώς η ερωτική τριλογία της E.L. James έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων.

Η λίστα βασίζεται σε στοιχεία ειδικών από την εκδοτική βιομηχανία και σύμφωνα με αυτά, ο James Patterson βρέθηκε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 94 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τον Stephen King που άγγιξε «μόλις» τα 39 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στο θρίλερ του για τη δολοφονία του J.F Kennedy.

Τα σκήπτρα κρατούν κυρίως οι άνδρες συγγραφείς, αφού καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις, ενώ από τις γυναίκες, η υψηλότερα αμειβόμενη είναι η Janet Evanovich. Όμως οι υπεύθυνοι του Forbes προβλέπουν ότι η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική του χρόνου. Η Suzanne Collins θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς προετοιμάζεται η πρώτη ταινία «Hunger games» και την ίδια στιγμή η J.K. Rowling ετοιμάζεται τον Σεπτέμβριο να παρουσιάσει το πρώτο της μυθιστόρημα για ενηλίκους «The casual vacancy» (στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός). Το μεγάλο φαβορί όμως είναι η Ε.L. James με την περιβόητη ερωτική τριλογία της «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» (εκδ. Πατάκη) που πούλησε 20 εκατομμύρια αντίτυπα μόλις σε τέσσερις μήνες.

H λίστα έχει ως εξής:

James Patterson (94 εκατομμύρια δολάρια)

Stephen King (34 εκατομμύρια δολάρια)

Janet Evanovich (33 εκατομμύρια δολάρια)

John Grisham (26 εκατομμύρια δολάρια)

Jeff Kinney (25 εκατομμύρια δολάρια)

Βill O’ Reilly (24 εκατομμύρια δολάρια)

Νοra Roberts (23 εκατομμύρια δολάρια)

Danielle Steel (23 εκατομμύρια δολάρια)

Suzanne Collins (20 εκατομμύρια δολάρια)

Dan Kooontz (19 εκατομμύρια δολάρια)

JK Rowling (17 εκατομμύρια δολάρια)

George R.R. Martins (15 εκατομμύρια δολάρια)

Stephenie Meyer (14 εκατομμύρια δολάρια)

Κen Follet (14 εκατοομύρια δολάρια)

Rick Riordan (13 εκατομμύρια δολάρια)