Ο θάνατος του Στάλιν από μια σατιρική πλευρά

the-death-of-stalin-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η νέα κωμωδία του Armando Iannucci αφηγείται το σουρεαλιστικό χάος στην μάχη διαδοχή στην εξουσία.

Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «The Death of Stalin» του Σκοτσέζου συγγραφέα και σκηνοθέτη Armando Iannucci, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Fabien Nury. Η σατιρική κωμωδία ταινία η οποία «βασίζεται ελαφρά σε πραγματικά γεγονότα» αφηγείται το χάος που δημιουργήθηκε στην Σοβιετική Ένωση μετά τον ξαφνικό θάνατο του Joseph Stalin το 1953, με τους διαδόχους να συγκρούονται για την εξουσία αλλά και τις ζωές τους.

Στην ταινία εμφανίζεται ένα all-star καστ με τον Adrian McLoughlin στον ρόλο του Joseph Stalin, τον Jeffrey Tambor ως Georgy Malenkov, τον Steve Buscemi ως Nikita Khrushchev, την Olga Kurylenko ως Maria Yudina, τον Michael Palin ως Vyacheslav Molotov, τον Simon Russell Beale ως Lavrentiy Beria, τον Paddy Considine ως Comrade Andreyev, την Andrea Riseborough ως Svetlana Stalin, τον Rupert Friend ως Vasily Stalin, τον Jason Isaacs ως Georgy Zhukov, τον Paul Whitehouse ως Anastas Mikoyan και τον Justin Edwards ως Spartak Sokolov.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το τρέιλερ – όπου οι «κακές» προφορές δίνουν και παίρνουν – η ταινία στοχεύει στο να αναδείξει τον σουρεαλισμό της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε στην ΕΣΣΔ και στα εσωτερικά του κομμουνιστικού κόμματος, με άφθονο γέλιο. Συνεργάτες του Iannucci, ο οποίος είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις σειρές «Alan Partridge», «The Thick Of It» και «Veep» είναι οι σεναριογράφοι David Schneider και Ian Martin. Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους το φθινόπωρο.