«Star Wars»: Στα σκαριά ταινία για τον Obi-Wan Kenobi

obi-kenobi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Μετά το «Rogue One» και τον Han Solo, η Disney θα γυρίσει μια ταινία για τον πρώτο δάσκαλο του Darth Vader.

Όταν η Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τρεις αυτοτελείς ταινίες στον κόσμο του «Ο Πόλεμος των Άστρων», πέραν της νέας τριλογίας στην ιστορία των Skywalkers, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για μια ταινία αφιερωμένη στον δάσκαλο και παλιό φίλο του Darth Vader, τον Obi-Wan Kenobi.

Ο Alec Guiness ενσάρκωσε τον Obi-Wan Kenobi στην πρωτότυπη τριλογία και ο Ewan McGregor στην πρίκουελ τριλογία.

Μετά το «Rogue One», η Disney αποφάσισε να προχωρήσει με μια ταινία για τα νεανικά χρόνια και τη ζωή του Han Solo και πλέον έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της τρίτης ταινίας της ανθολογίας. Το Hollywood Reporter ισχυρίζεται πως κεντρικός ήρωας θα είναι τελικά ο Obi-Wan Kenobi, με την ταινία (λογικά) να διαδραματίζεται στο διάστημα μεταξύ της πρίκουελ και πρωτότυπης τριλογίας, ανάμεσα στα επεισόδια ΙΙΙ και IV. Εκείνη την εποχή, ο βετεράνος πια Jedi αποσύρθηκε σε έναν ερημικό πλανήτη, όπου επέβλεπε (από απόσταση) τον γιο του Darth Vader, τον Luke Skywalker.

Παρά το γεγονός ότι οι Jedi είχαν σχεδόν εξαφανιστεί από τον γαλαξία τη συγκεκριμένη περίοδο μετά την εγκαθίδρυση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, ο Kenobi κράτησε μεν χαμηλό προφίλ, αλλά δεν παρέμεινε αμέτοχος. Η πριγκίπισσα Leia (και αδερφή του Skywalker) είχε εντολές να βρει τον Kenobi για να βοηθήσει την επανάσταση κατά της Αυτοκρατορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην animated σειρά «Star Wars: Rebels», η οποία διαδραματίζεται στην περίοδο ανάμεσα στα επεισόδια ΙΙΙ και IV, ο Kenobi εμφανίζεται για να αντιμετωπίσει τον Darth Maul.

O Darth Maul «πέθανε» στο Επεισόδιο Ι, αλλά στην συνέχεια επέστρεψε (με την απαραίτητη μηχανική υποστήριξη), αναζητώντας εκδίκηση τόσο από τον Kenobi, όσο και τον Αυτοκράτορα.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Ewan McGregor θα αναλάβει ξανά τον ρόλο. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Disney βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Stephen Daldry για τη σκηνοθεσία της ταινίας. Η περίπτωση του Daldry προκαλεί ενδιαφέρον, αφού στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει δραματικές ταινίες, όπως το «Billy Elliot» και το «Ώρες» με τις Meryl Streep, Nicole Kidman και Julianne Moore.