Ο ερωτευμένος Buster Keaton

o-eroteumenos-buster-keaton

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

O Buster Keaton, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, γίνεται…ερασιτέχνης cameraman.

«Ο κινηματογραφιστής» (1928)

Ένα από τα αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου, περιλαμβάνεται στις επανεκδόσεις αυτής της εβδομάδας. Σε αυτή την ταινία ο Buster Keaton συνεργάζεται με τον Εdward Sedwick, ενώ παράλληλα σκορπίζει το γέλιο στο ρόλο ενός αθεράπευτου ερωτευμένου άνδρα που γίνεται cameraman για χάρη της αγαπημένης του.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία φιλμ που σηματοδοτούν την πιο παραγωγική περίοδο του σπουδαίου κωμικού. Eίναι λίγο πριν η έλευση του ομιλούντος κινηματογράφου σαρώσει, τόσο τη λάμψη της πρωταγωνίστριας Μarceline Day, όσο και τον ίδιο τον Buster Keaton. Ήταν επίσης η πρώτη συνεργασία του Keaton με το στούντιο-κολοσσό της Metro Goldwyn Mayer και η ταινία θεωρείται από πολλούς κριτικούς ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της φιλμογραφίας του.

H γνώριμη, σοβαρή «μάσκα» του Κeaton, τα αιφνιδιαστικά γκαγκς και η ιδιαίτερη κινησιολογία του, χρωματίζουν αυτή τη ρομαντική, γλυκόπικρη ιστορία. O Keaton στο ρόλο του Λιουκ Σάνον, ενός φωτογράφου που διεκδικεί την καρδιά, της Σάλι, μιας όμορφης γραμματέως από τα στούντιο ΜGM, μεταμορφώνεται σε αδέξιο cameraman προκειμένου να κερδίσει τον θαυμασμό της αγαπημένης του. Ωστόσο ο Harold (στο ρόλο ο Ηarold Goodwin), ένας άλλος cameraman σχεδιάζει κι αυτός με τη σειρά του να κατακτήσει τη Σάλι και υπονομεύει τις προσπάθειες του Σάνον. Το σενάριο είναι των Clyde Bruckman και Lew Lipton.

Πρωταγωνιστούν οι : Buster Keaton, Harold Goodwin, Μarceline Day. H ταινία προβάλλεται από τη New Star.