Πότε θα ανοίξει άραγε το «θησαυροφυλάκιο» του Prince;

prince-live Graham Wiltshire
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η αδελφή του εμβληματικού καλλιτέχνη υπόσχεται πως η ακυκλοφόρητη μουσική δεν θα παραμείνει στα αρχεία για πάντα.

Μετά τον θάνατο του Prince, ανακαλύφθηκε ένα πραγματικό «θησαυροφυλάκιο» με εκατοντάδες ώρες ακυκλοφόρητης μουσικής στα αρχεία του στο Paisley Park. Η μουσική αυτή έχει αποτελέσει «μήλον της Έριδος» ανάμεσα στους κληρονόμους και τις δισκογραφικές εταιρείες με τις οποίες είχε συνάψει συμφωνίες ο Prince, κάτι που δυσκολεύει την κυκλοφορία της.

Η Tyka Nelson, αδελφή του Prince, ισχυρίζεται πως ο αδερφός της πάντοτε είχε σκοπό να μοιραστεί την μουσική που βρίσκεται στα αρχεία του στο Paisley Park με τους θαυμαστές του, ενώ σχολίασε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αυτό εφικτό. «Το σχέδιο του Prince ανέκαθεν ήταν να κυκλοφορήσει αυτά τα τραγούδια. Θέλω αυτό που θέλει ο Prince. Πρέπει να διατηρήσουμε τα πάντα. Οπότε μόλις καταφέρουμε να τα κυκλοφορήσουμε, μην ανησυχείτε – είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε» σχολίασε η Nelson στην βρετανική Sun.

AP / Jeff Baenen

To σπίτι του Prince στο Paisley Park λειτουργούσε και ως στούντιο, όπου ηχογράφησε εκατοντάδες ώρες ακυκλοφόρητης (για την ώρα) μουσικής.

Πέραν των ακυκλοφόρητων demos και εναλλακτικών εκδοχών από κλασσικά τραγούδια, λέγεται πως στα αρχεία του Prince βρίσκονται πολλά νέα τραγούδια καθώς και πλήθος βιντεοσκοπημένων συναυλιών. Μετά την ανακάλυψη του αρχείου, η Universal Music Group πλήρωσε 31 εκατομμύρια δολάρια για να κυκλοφορήσει την μουσική, αλλά τελικά η συμφωνία κατέρρευσε, απογοητεύοντας τους θαυμαστές του Prince.

Παρά το γεγονός ότι (για νομικούς λόγους) δυσκολεύει η κυκλοφορία του αρχειακού υλικού, η αδελφή του Prince ήταν κατηγορηματική: «Εάν θέλει να κυκλοφορήσει η μουσική του, τότε θα κυκλοφορήσει. Εάν θέλει ένα μουσείο, τότε αυτό είναι που κάνουμε τώρα. Ο Prince ήθελε επίσης ένα σχολείο. Σκοπεύω να το κάνω πραγματικότητα» κατέληξε η Nelson.