Νέες καταγγελίες κατά R Kelly για σεξoυαλική κακοποίηση ανηλίκων

r-kelly Frank Micelotta
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο τραγουδιστής της R&B αντιμετωπίζει μια νέα σειρά κατηγοριών για ψυχοσωματική κακοποίηση και σεξ με ανήλικες.

Μετά τους πρόσφατους ισχυρισμούς πως ο R Kelly κακοποιούσε και εκμεταλλευόταν νεαρές γυναίκες με καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, βγήκαν στην δημοσιότητα νέες καταγγελίες για κακοποίηση και σεξ με ανήλικες. Μια 24χρονη γυναίκα, η Jerhonda Pace, αποκάλυψε πως έχασε την παρθενιά της από τον Kelly στα 16 της, όταν η κατά νόµο ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης στην πολιτεία του Ιλινόις, όπου φέρεται να βρέθηκαν οι δυο, είναι τα 17. Η Pace σχολίασε πως σταμάτησε να τον βλέπει επειδή την χτυπούσε, την έπνιγε και την έφτυνε.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Pace, δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του δημοφιλούς τραγουδιστή της R&B επειδή πίστευε πώς δεν θα καταδικαζόταν «όπως την τελευταία φορά», αναφερόμενη σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας το 2008 για την οποία ο Kelly βρέθηκε αθώος. Αντίθετα ισχυρίζεται πως διαπραγματεύτηκε έναν εξωδικαστικό διακανονισμό και υπέγραψε ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας, το οποίο και έσπασε με τις νέες αποκαλύψεις.

Όπως εξήγησε στο Buzzfeed η Pace, βρέθηκε στα δικαστήρια το 2008 για να στηρίξει τον Kelly, όταν ένας συνεργάτης του επικοινώνησε μαζί της μέσω MySpace. Για τους επόμενους επτά μήνες η 16χρονη τότε Pace διατηρούσε σεξουαλική σχέση με τον Kelly. «Έπρεπε να το φωνάζει daddy και αυτός με αποκαλούσε baby. Ήθελε να έχω δυο πλεξούδες στα μαλλιά μου και έπρεπε να πάω να βρω στολές μαθήτριας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη. Συνεχίζοντας, η Pace ισχυρίστηκε πως εκείνο το διάστημα έπρεπε να ακολουθεί πιστά τους κανόνες του τραγουδιστή και δέχτηκε ψυχολογική και σωματική βία όποτε δεν τους τηρούσε.

Οι νέες καταγγελίες της Pace έρχονται μετά τις φήμες πως ο Kelly εκμεταλλευόταν και κακοποιούσε νεαρές γυναίκες που είχαν φιλοδοξίες να ακολουθήσουν καριέρα στην μουσική. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πολλών γονέων, ο Kelly κρατούσε τις κόρες τους παρά την θέληση τους σε σπίτια τα οποία νοίκιαζε. Σε ένα σπίτι στην Ατλάντα ο Kelly φέρεται να «εκπαίδευε» τις φυλακισμένες κοπέλες στις σεξουαλικές του ορέξεις, ενώ ένα μαύρο SUV βρισκόταν σχεδόν μονίμως απ’ έξω, ώστε να ελέγχει τις κινήσεις του. Η δικηγόρος του Linda Mensch διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.