Ο Will Ferrell κλείνει τα 100 και εξαφανίζεται

will-ferrell Charles Sykes
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θα πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά ενός σουηδικού κόμικ για τις απροσδόκητες περιπέτειες ενός υπερήλικα.

Το κόμικ «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε» του Σουηδού συγγραφέα Jonas Jonasson, με θέμα τις περιπέτειες ενός υπερήλικα, μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από τον Felix Herngren το 2013. Η σουηδική παραγωγή, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Robert Gustafsson, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και πλέον ήρθε η σειρά για ένα χολιγουντιανό ριμέικ.

Η αμερικάνικη παραγωγή, στην οποία ο Will Ferrell θα αναλάβει τον κεντρικό ρόλο, θα βασίζεται περισσότερο στο πρωτότυπο κόμικ του Jonasson, παρά στην μεταφορά του Herngren. Σύμφωνα με το σενάριο που θα γράψει ο Jason George, ο ηλικιωμένος Allan δραπετεύει από τον οίκο ευγηρίας στα 100ά γενέθλια του. Καθώς συναντά διάφορους ανθρώπους, μαθαίνουμε πως ο Allan ήταν παρών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα. Το κόμικ πρωτοκυκλοφόρησε το 2009 και έγινε best seller στην Σουηδία, πουλώντας πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η έκδοση στα αγγλικά εκδόθηκε το 2012.

Ο Robert Gustafsson έπαιξε τον ρόλο του Allan στην σουηδική μεταφορά του 2013.

«Ο χαρακτήρας μου, ο Allan, γνωρίζει την τέχνη του να είναι αστείος απλά υπάρχοντας» σχολίασε ο Jonasson αναφορικά με την αμερικάνικη μεταφορά του έργου του. Ο συγγραφέας συμπλήρωσε πως αυτό είναι κάτι στο οποίο ξεχωρίζει ο Will Ferrell, το «υπέροχο χιούμορ σε μικρές δόσεις», ενώ εξέφρασε την χαρά του που ο Allan «βρίσκεται τώρα στα χέρια του». Μετά την συμφωνία με τον Ferrell, το επόμενο βήμα των παραγωγών είναι η αναζήτηση ενός σκηνοθέτη.