Γιατί οι Γαλλίδες ξαναθυμούνται την Βrigitte Bardot;

bardot-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Για χρόνια, οι Γαλλίδες, ξανθιές ή μελαχρινές, συνήθιζαν να πιάνουν τα μαλλιά τους σινιόν, όπως έκανε και η BB. Kαι τώρα προτιμούν έναν διαφορετικό κότσο, σίγουρα πιο σύγχρονο και εύκολο…Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Είναι ένα εύκολο χτένισμα, δεν απαιτεί ώρες στο κομμωτήριο και μπορούμε να το δοκιμάσουμε και στο σπίτι, αρκεί να καθίσουμε μπροστά σε έναν καθρέφτη, με φουρκέτες, χτένες, λαστιχάκια και υπομονή. 

Είναι αυτό που λέμε «επιμελώς ατημέλητο», ένα στιλ ανεπιτήδευτο, καθόλου στιλιζαρισμένο, σα να πρόλαβες να χτενιστείς σε λίγα λεπτά. Και αυτό ακριβώς είναι που μας αρέσει. 

Το Pinterest αποκαλύπτει πάντα όλες τις τάσεις, και στα μαλλιά, για να ακολουθήσει το Instagram και τα περιοδικά, ή κάπως έτσι. Και τώρα οι Γαλλίδες όλων των ηλικιών λανσάρουν και πάλι νέα μόδα με το νέο στιλ μπανάνας στην κομμωτική. 

Φανταστείτε ένα σινιόν που δεν μας πέτυχε απόλυτα, έναn κότσο που απλώνεται με χάρη και, αν θέλουμε, συνοδεύεται και από ένα κόσμημα σαν στολίδι. Τα μπροστινά μαλλιά που πέφτουν είναι ατίθασα και αν μας αρέσουν οι selfies, το καλύτερο πορτρέτο είναι σίγουρα αυτό που αποκαλύπτει τις σύγχρονες Brigitte να χτίζουν τα μαλλιά τους, χαμηλά στον αυχένα, στερεώνοντας τα απλά, με φουρκέτες και λακ που δεν φαίνεται. Το αποτέλεσμα; Όσο πιο ερασιτεχνικό, τόσο το καλύτερο. Και πιο…γαλλικό. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com