Όταν το σινεμά εμπνέει το ντεκόρ

cinema-4
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Όλα ξεκίνησαν από έναν λογαριασμό στο Twitter για να διαπιστώσουμε πως συγκεκριμένες σκηνές του κινηματογράφου μας έχουν εμπνεύσει για τις χρωματικές παλέτες που έχουμε επιλέξει για το σπίτι μας. της Σάντυς Τσαντάκη

Κινηματογραφικές παλέτες ή @CinemaPalettes στο Twitter. Ροζ αποχρώσεις που γίνονται γήινες και πιο αφαιρετικές, αποκλειστικά σε τόνους του λευκού και του γκρι. Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, για τα μάτια μας μόνο, έχει μόλις ξεκινήσει.

Τι θα λέγατε για το «American Beauty»; Eδώ τα χρώματα που παίζουν είναι το σάπιο μήλο, το καφέ, το μπορντό, το γκρι, το χακί… Στην ταινία του Woody Allen, «Annie Hall», δεσπόζουν το μαύρο, το καφέ, το σκούρο πράσινο, το γκρι, σε ένα μάλλον μουντό σκηνικό, ρουστίκ, παλιομοδίτικο, εύκολα αναγνωρίσιμο.

Όσο πιο ιδιαίτερη η ταινία, τόσο πιο ξεχωριστό το αποτέλεσμα. Θυμάστε τον …Ψαλιδοχέρη και το ονειρικό σκηνικό; Φανταστείτε έντονες αποχρώσεις, παστέλ πάντα, από λαχανί και σομόν μέχρι πορτοκαλί. 

Αν σας αρέσουν οι ταινίες με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, τότε εδώ η χρωματική παλέτα αλλάζει, γίνεται πιο υποτονική και σκούρα, με ένα απρόσμενο σιελ, σκούρο γκρι, μαύρο, σκούρο μπλε… Κι έχει πάντα να κάνει με τη σκηνή. Παγώνεις την εικόνα και εμπνέεσαι. Μήπως να προτιμήσουμε κάτι πιο ευχάριστο και διαχρονικό; Tι θα λέγατε για το Forest Gump ή το LaLaLand με ανάλογο σάουντρακ; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com