Συγκίνησε η Pink στα MTV VMAs

pink-vma-award Danny Moloshok
ΤΡΙΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Οι ανησυχίες της εξάχρονης κόρης της αποτέλεσαν αφορμή για να αναφερθεί στα πρότυπα ομορφιάς και τη διαφορετικότητα.

Η Pink ήταν μια από τις μεγάλες καλεσμένες στα Video Music Awards του MTV που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Καλιφόρνια, όπου και έδωσε μια συγκινητική ομιλία κατά τη βράβευσή της με το Michael Jackson Video Vanguard Award. Αφού ερμήνευσε ένα medley μεγάλων επιτυχιών της – όπως τα «Get The Party Started», «Who Knew», «Raise Your Glass» και «Perfect» – η Pink άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει σε ένα πιο προσωπικό και σοβαρό τόνο κατά την απονομή του βραβείου.

«Ξέρω ότι δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά θα σας πως μια ιστορία στα γρήγορα. Πρόσφατα οδηγούσα την κόρη μου στο σχολείο και ξαφνικά μου λέει "Μαμά"  και της λέω "Τι μωρό μου;". "Είμαι το πιο άσχημο κορίτσι που ξέρω και ότι μοιάζω με αγόρι μπου έχει μακριά μαλλιά", ήταν η απάντηση που πήρα. «Το μυαλό μου σκέφτηκε "Θεέ μου, είσαι έξι χρονών, γιατί; Από ήρθε αυτό; Ποιος το είπε; Μπορώ να δείρω ένα εξάχρονο;", αλλά δεν είπα τίποτα».

Η Pink εξήγησε πως επιστρέφοντας σπίτι, ετοίμασε μια παρουσίαση στο PowerPoint για την κόρη της, Ellen, με μια σειρά ανδρόγυνων καλλιτεχνών οι οποίοι παρά τη χλεύη που αντιμετώπισαν στην καθημερινότητά τους, συνέχισαν να ζουν κατά τον τρόπο τους, υψώνοντας μια σημαία ψηλά και εμπνέοντας τον κόσμο. Η Pink αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον Michael Jackson, τον David Bowie, τον Freddie Mercury, την Annie Lennox, τον Prince, την Janis Joplin, τον George Michael και τον Elton John.

«Της είπα ότι θέλω να ξέρω γιατί νιώθει έτσι με τον εαυτό της και μου απάντησε πως ο λόγος είχε να κάνει με το ότι θυμίζει αγόρι. Την ρώτησα με τι νομίζει ότι μοιάζω και μου απάντησε ότι εγώ είμαι όμορφη. Την ευχαρίστησα και της είπα πως όταν ο κόσμος θέλει να με κοροϊδέψει λένε πως μοιάζω με αγόρι ή πως είμαι υπερβολικά αρρενωπή ή ότι το κορμί μου είναι πολύ δυνατό» συνέχισε η Pink.

Reuters / Mario Anzuoni

Παρά τις «παρατηρήσεις» που έχει δεχτεί κατά καιρούς, η Pink υπογράμμισε πως δεν άλλαξε τα μαλλιά της, το σώμα της ή το πώς βλέπει τον κόσμο, αντίθετα συνέχισε να είναι αυτή που είναι και να γεμίζει αρένες στις συναυλίες της. «Δεν αλλάζουμε. Παίρνουμε τις πέτρες και το κοχύλι και φτιάχνουμε ένα μαργαριτάρι. Βοηθάμε άλλους ανθρώπους να αλλάξουν ώστε να δουν περισσότερα είδη ομορφιάς» τόνισε στην ομιλία της.

Κλείνοντας τον λόγο της, η Pink ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες που παραμένουν πιστοί στον εαυτό τους και συνεχίζουν να εμπνέουν με την μουσική της.