DiCaprio, Gomez και Sandra Bullock μεταξύ των αστέρων στο πλευρό των θυμάτων από τον τυφώνα Χάρβεϊ

bullock-gomez-dicaprio
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Πάνω από 300 καλλιτέχνες έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για όσους έχουν πληγεί στο Τέξας.

Ο Leonardo DiCaprio, η Selena Gomez και πολλοί άλλοι αστέρες του Χόλυγουντ και του πενταγράμμου εξέφρασαν την στήριξη και συμπαράστασή τους στα θύματα του φονικού τυφώνα Χάρβεϊ. Οι πλημμύρες και καταστροφές στις παράκτιες περιοχές του Τέξας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

Την Τρίτη, η βραβευμένη με Όσκαρ Sandra Bullock δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια σε σχετικούς εράνους για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ το ίδιο ποσό δώρισε ο επίσης οσκαρικός DiCpario την Τετάρτη στο United Way Harvey Recovery Fund. Τις προσπάθειες της καμπάνιας CrowdRise στήριξαν οι Selena Gomez, Demi Lovato, Nick Jonas και οι DNCE, οι οποίο απηύθυναν κάλεσμα στους θαυμαστές τους μέσω του Τwitter να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Αξιοσημείωτες είναι οι προσπάθειες του σταρ του NFL JJ Watt, ο οποίος έχει καταφέρει να συλλέξει πάνω από επτά εκατομμύρια δολάρια για τους πληγέντες στο Τέξας και έχει βάλει νέο στόχο να μαζέψει τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια. Στο μήνυμά του ο Watt δεν παρέλειψε να τονίσει τον θαυμασμό του για την γενναιοδωρία των συμπολιτών του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δωρεές έχουν γίνει από την Ruby Rose, την Jennifer Lopez, τον Alex Rodriguez, την Kim Kardashian, την οικογένειά της και πλήθος άλλων διασημοτήτων.

Παράλληλα με τις δωρεές, αρκετοί καλλιτέχνες ανακοίνωσαν σχέδια για φιλανθρωπικές συναυλίες, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα. Η Solange ανακοίνωσε πως θα δώσει μια ειδική συναυλία στις 29 Σεπτεμβρίου στη Βοστόνη, ενώ οι Fall Out Boy θα δωρίσουν τα έσοδα από την επερχόμενη συναυλία τους στο Χιούστον τον προσεχή Νοέμβριο σε ένα ειδικό ταμείο που έχουν στήσει για να στηρίξουν του κατοίκους της πόλης.

Με μια ανάρτηση της στο Instagram, η Miranda Lambert αποκάλυψε πως το καταφύγιο ζώων που έχει ιδρύσει, το MuttNation, έσωσε 72 σκυλιά μέσα μια μέρα. Ένα από τα αξιολάτρευτα τετράποδα που σώθηκε από τις πλημμύρες γέννησε την ίδια μέρα. Η Lambert ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για τη στήριξή τους, συμπληρώνοντας πως σκοπεύει να μεταφέρει τα σκυλιά σε πιο ασφαλή καταφύγια.

Μηνύματα στήριξης ήρθαν επίσης από τον Kobe Bryant, τον LeBron James και άλλους αστέρες του ΝΒΑ, καθώς και από την Amy Schumer, την Eva Longoria, τον Common, τον George Takei και πλήθος άλλων.

Πάνω από 300 καλλιτέχνες θα ψυχαγωγήσουν τους πληγέντες

Ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεννόηση με το Music Office στο Όστιν του Τέξας, απηύθυνε κάλεσμα σε καλλιτέχνες που είναι διατεθειμένοι να ψυχαγωγήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες, καθώς πάνω από 165 μουσικοί επικοινώνησαν μέσα στο πρώτο 24ωρο. Πλέον το γραφείο έχει σταματήσει να δέχεται αιτήσεις, καθώς συνολικά 315 καλλιτέχνες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η υπάλληλος του Austin Music Office Stephanie Bergara σχολίασε πως έμεινε άναυδη από τις προσφορές που έγιναν από κάθε λογής καλλιτέχνες, από παίχτες ukulele μέχρι DJ και τεχνικών ήχου. «Αναζητούν μουσική για να ανακουφιστούν, κάτι για να μην σκέφτονται όλη αυτήν την τρέλα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Bergara. Η υπάλληλος συμπλήρωσε πως προσφορές για βοήθεια ήρθαν από πολύ κόσμο και πέραν της μουσικής, όπως μια ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου που ζήτησε να μάθει πώς μπορεί να στείλει cupcakes στα καταφύγια, ενώ ένας άλλος επικοινώνησε για να βοηθήσει με τα σκυλιά θεραπείας που διαθέτει.