Πρεμιέρα με Matt Damon και Kristen Wiig για το κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας

venice-luciana-barroso-matt-damon Domenico Stinellis
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η νέα σατιρική ταινία του Alexander Payne, «Downsizing», έκανε την πρεμιέρα της.

Το 74ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ιστορικά της Ευρώπης και κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς. Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης άνοιξε την Τετάρτη με την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Matt Damon, την κοινωνική σάτιρα «Downsizing», σε σκηνοθεσία Alexander Payne.

Invision/AP / Joel Ryan

H Annette Bening είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν θα μπορούσε να λείπει από την μεγάλη βραδιά και εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενος από την εκθαμβωτική σύζυγό του, Luciana Barroso. Μαζί με το ζεύγος, το οποίο παντρεύτηκε πριν από 11 χρόνια, εμφανίστηκαν οι συμπρωταγωνιστές της ταινίας, Kristen Wiig και Hong Chau, καθώς και η Annette Bening, η οποία εκτελεί χρέη προέδρου της κριτικής επιτροπής φέτος.

Στο «Downsizing», ο Damon και η Wiig υποδύονται δυο συζύγους που σκέφτονται να συρρικνωθούν στο 1% του μεγέθους τους, ώστε να ζήσουν σε μια πλουσιοπάροχη βίλα, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού πειράματος. Η σάτιρα εστιάζει στο θέμα του υπερπληθυσμού και της αύξησης του πληθωρισμού, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε «δραστικές αποφάσεις» για να διατηρηθεί ο τωρινός τρόπος ζωής. Μαζί τους εμφανίζονται ο Jason Sudeikis, η Laura Dern, ο Christoph Waltz και ο Neil Patrick Harris.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα κάνει την πρεμιέρα του και μια άλλη ταινία με τον Damon, το «Suburbicon», το οποίο σκηνοθέτησε ο φίλος του, George Clooney. Ο νέος πατέρας και η σύζυγός του, Amal Clooney, αναμένονται να κάνουν την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση μετά τη γέννηση των διδύμων, Ella και Alexander, τον περασμένο Ιούνιο.