Χειρόγραφο σημείωμα του Jimi Hendrix βγαίνει στο σφυρί

Jimi-hendrix Marc Sharratt
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο θρυλικός κιθαρίστας έγραψε την αφιέρωσή του σε ένα πακέτο χορδών για κιθάρα.

Ένα γράμμα που έγραψε ο Jimi Hendrix στο πίσω μέρος ενός πακέτου χορδών σε μια θαυμάστριά του, πριν από 50 χρόνια, πρόκειται να δημοπρατηθεί. Ο μουσικός έγραψε το σημείωμα στην τότε 19χρονη, Anthea Connell, μετά από συναυλία που έδωσε τον Μάρτιο του 1967.

Η Connell είχε βρεθεί στο Boston Gliderdome στο Λίνκονσαϊρ και παρακολουθούσε το συγκρότημα του συντρόφου της να ετοιμάζεται για να παίξει, όταν την προσέγγισε ο Hendrix. «Άρχισε να μου μιλάει και ήμουν τόσο σοκαρισμένη που δεν θυμάμαι τι είπαμε» δήλωσε στο BBC η Connell. «Θα ήθελα να σας πω ότι είχαμε μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση – πρέπει να ψέλισσα κάτι» εξήγησε η Connell, συμπληρώνοντας πως ήταν κατενθουσιασμένη που γνώρισε τον θρυλικό κιθαρίστα.

hansonsauctioneers.co.uk

Η Anthea Connell γνώρισε τον Hendrix τον Μάρτιο του 1967.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Hendrix ζήτησε από τα μέλη του συγκροτήματός του, Mitch Mitchell και Noel Redding, κάτι για να γράψει και του έδωσαν το πακέτο με τις χορδές. Στο σημείωμά του ο Hendrix γράφει: «Στην Anthea, με αγάπη και φιλιά για πάντα. Μακάρι να μπορούσα να σου μιλήσω. Να παραμείνεις γλυκιά, Jimi Hendrix». Η Connell θεωρεί πως ο Hendrix της έγραψε την αφιέρωση γιατί ήταν η μοναδική γυναίκα στον συναυλιακό χώρο.

Το γράμμα, στο οποίο υπάρχουν αυτόγραφα των Mitchell και Redding, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Hansons, στις 23 Οκτωβρίου και αναμένεται να πουληθεί για ένα ποσό της τάξης των 2.000 και 3.000 λιρών.