Oι Garbage επέστρεψαν και αποκαλύπτουν τα μελλοντικά σχέδιά τους

garbage-bw
ΤΡΙΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Manson: «Ανέκαθεν ήμασταν αυτοί οι περίεργοι μονόκεροι που λειτουργούσαν εντελώς έξω από το σύστημα».

Ένα από τα μεγαλύτερα alternative rock συγκροτήματα, οι Garbage, ανακοίνωσαν τις πληροφορίες για μια ειδική συναυλία που θα γίνει στο Λονδίνο στα πλαίσια της 20ης επετείου του «Version 2.0» που κυκλοφόρησε το 1998. Πιο συγκεκριμένα, στην συναυλία που έχουν προγραμματίσει για στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Ο2 Academy του Μπρίξτον, θα παίξουν ολόκληρο το «Version 2.0». Κάτι αντίστοιχο είχαν κάνει και το 2015, όταν έπαιξαν τον πρώτο, ομώνυμο δίσκο τους στη περιοδεία τους. Τα εισιτήρια για τη συναυλία θα διατεθούν online στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Οι Garbage έδωσαν μια εις βάθος συνέντευξη στο ΝΜΕ, αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια τους και τις σκέψεις του για τις πολιτικές εξελίξεις. Σχολιάζοντας την στροφή στην άκρα δεξιά που έχει παρατηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο, η τραγουδίστρια Shirley Manson σχολίασε πως «μια πρωτοφανής απάντηση» από τον κόσμο των τεχνών μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο να ξεπεράσει το προβλήματα. Εντούτοις, παραδέχτηκε πως είναι θλιβερό το ότι η έμπνευση έρχεται μέσα από ακραίες καταστάσεις, συμπληρώνοντας την απορία της για το πώς επαναλαμβάνονται λάθη το παρελθόντος. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι δεν βλέπουν στα βιβλία της ιστορίας πώς καταστράφηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για να μην επαναλάβουν αυτά τα λάθη στο μέλλον. Κι όμως, η ανθρωπότητα διαπράττει τα ίδια σφάλματα κρίσης, ξανά και ξανά. Είναι σαν μια ελληνική τραγωδία» τόνισε χαρακτηριστικά η Manson.

Facebook

Συνεχίζοντας, η τραγουδίστρια των Garbage περιέγραψε την ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ «αρκετά έντονη», με τον κόσμο να είναι «σοκαρισμένος» από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις δραματικές συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Η ίδια δήλωσε «συγκινημένη» που ο κόσμος στις μεγαλουπόλεις βγαίνει στους δρόμος και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Παράλληλα εξέφρασε την κατανόησή της για τον περιθωριοποιημένο κόσμο που «ψήφισε κάποιον ο οποίος είναι εξαιρετικά ακραίος» επειδή νιώθει ότι τα προβλήματα του παραμένουν άλυτα και δεν εμπιστεύεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ίδια όμως δεν έχει απάντηση στο πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η «εξωφρενική κατάσταση» που της θυμίζει ντανταϊστική περφόρμανς.

Αναφορικά με την πρόσφατη αμερικάνικη περιοδεία των Garbage με τους Blondie, η Manson υπογράμμισε πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συνεργασία. Η Manson γνώρισε τους Blondie το 1989, όταν είχαν παίξει στην Μεγάλη Βρετανία, όπου και είχε παίξει ως support με το πρώτο της συγκρότημα. «Τα συγκροτήματά μας έχουν αρκετή κοινή ιστορία. Τρέφουμε αμοιβαίο σεβασμό. Η Debbie [Harry] είναι σχεδόν το αρχέτυπο για ένα σύγχρονο κορίτσι, μια σύγχρονη γυναίκα ή καλλιτέχνης» εξήγησε η τραγουδίστρια των Garbage. Η ίδια δεν έδειξε να την απασχολούν οι διαφορές στον ήχο τους, αφού, όπως είπε: «Ποτέ δεν ταιριάξαμε με καμία σκηνή, ποτέ δεν θεωρήσαμε τους εαυτούς μας ως εναλλακτικούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ποτέ δεν ταιριάξαμε με κανέναν και ανέκαθεν ήμασταν αυτοί οι περίεργοι μονόκεροι που λειτουργούν εντελώς έξω από το σύστημα» δήλωσε με περηφάνεια η Manson.

Wikipedia / Paul Anderson

Ο τελευταίος δίσκος των Garbage ήταν το «Strange Little Birds» του 2016, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στον Τύπο. Παρόλα αυτά, η Manson ξεκαθάρισε στην συνέντευξή της πως είναι έτοιμη να προχωρήσει, έχοντας προμοτάρει τον δίσκο και παίξει τα καινούρια τραγούδια. Η ίδια δεν θέλει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της, ενώ σχολίασε πως το παγκόσμιο κίνημα κατά των γυναικών και των δικαιωμάτων των γυναικών αποτέλεσε κεντρική θεματική του δίσκου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μερίδα του τύπου να την χαρακτηρίσει ως «άλλη μια υστερικιά». «Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος του επόμενου δίσκου», συμπλήρωσε χαριτολογώντας η Manson.

Facebook

Μετά την κουραστική συγγραφή ενός βιβλίου που καλύπτει την ιστορία των Garbage από την αρχή, τα μέλη του συγκροτήματος θα ξεκινήσουν να εργάζονται πάνω στον επόμενο δίσκο. Ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες, αλλά, όπως εξήγησε, οι κεντρικές αντιλήψεις και η γενικότερη στάση τους σε κοινωνικά ζητήματα παραμένει ίδια. «Βλέπω πολύ κόσμο να αλλάζει εκεί έξω. Τη μια στιγμή είναι pop, την επόμενη είναι γεμάτος διαμαρτυρίες και οργή και μετά τραγουδάνε λυπητερά τραγούδια» κατέληξε με καυστικό τρόπο η Manson.