Ridley Scott: ακυρώνει γυρίσματα μετά την αυτοκτονία του αδελφού του

ridley-scott-akuronei-gurismata-meta-tin-autoktonia-tou-adelfou-tou

Φωτογραφία:ΙΜDb. Ο Ridley Scott.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ο Ridley Scott, μετά τον τραγικό θάνατο του μικρότερου αδελφού του και επίσης καταξιωμένου σκηνοθέτη, Τοny Scott, αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή του τελευταίου του φιλμ «The Counselor».

Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Barthem, Cameron Diaz και Penelope Cruz, σε σενάριο του συγγραφέα Cormac McCarthy. Στην ιστορία της ταινίας κεντρικός ήρωας είναι ένας δικηγόρος (στο ρόλο ο Fassbender) ο οποίος βρίσκεται μπλεγμένος σε εμπόριο ναρκωτικών. Ο Ridley Scott πραγματοποιούσε γυρίσματα στο Λονδίνο, όταν πληροφορήθηκε την ξαφνική αυτοκτονία του αδελφού του. Ακύρωσε άμεσα τα προγραμματισμένα γυρίσματα ώστε να ταξιδέψει εγκαίρως στο Λος Άντζελες, για να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Μυστήριο καλύπτει την ξαφνική αυτοκτονία του 68χρονου Tony Scott. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο γνωστός σκηνοθέτης που είχε στο ενεργητικό του επιτυχίες όπως το «Top Gun» και «Τrue romance», την περασμένη Κυριακή πάρκαρε το αμάξι του και πήδηξε, «χωρίς τον παραμικρό δισταγμό», από την γέφυρα Vincent Thomas στο Λος Άντζελες. Οι αδελφοί Ridley είχαν συνεργαστεί στενά σε αρκετές ταινίες τους. Πρόσφατα ο Tony είχε κάνει την παραγωγή για τον «Προμηθέα» του Ridley, ενώ είχαν ιδρύσει μαζί την εταιρεία παραγωγής «Scott Free» που είχε πραγματοποιήσει αρκετές επιτυχίες και στο χώρο της τηλεόρασης, όπως το σίριαλ «The good wife».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Τοny Scott σχεδίαζε να σκηνοθετήσει τρεις νέες παραγωγές, πριν θέσει ο ίδιος τέρμα στη ζωή του. Από το κοντινό περιβάλλον του σκηνοθέτη έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι σκεφτόταν να επιστρέψει με το «Top Gun 2» . Μάλιστα μαζί με τον Tom Cruise αναζητούσαν στη Νεβάδα περιοχές κατάλληλες για τα γυρίσματα. Σχεδίαζε επίσης την ταινία «Narco Sub» για λογαριασμό της 20th Century Fox, αλλά και το «Lucky Stripe», ενώ εξέταζε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το ριμέικ «The wild bunch» για την Warner Bros.