Νέοι μνηστήρες για την διανομή της επόμενης ταινίας James Bond

James-bond-daniel-craig
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Apple και Amazon μπήκαν στο χορό για τα δικαιώματα διανομής, έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες για το franchise.

Η επόμενη ταινία του James Bond αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τον Νοέμβριο του 2019 με τον Daniel Craig για πέμπτη φορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως αυτό που παραμένει ακόμα άγνωστο είναι ποιος θα αναλάβει την διανομή της ταινίας, αφού το συμβόλαιο της Sony με τις MGM και Eon Productions που έχουν τα σχετικά δικαιώματα, έληξε το 2015 μετά το «Spectre».

Με τον Τζέιμς Μποντ να θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα χαρτιά στο διεθνές box office, η μάχη που θα δοθεί για τη διανομή της ταινίας θα είναι σκληρή. Η Sony είχε δείξει από την πρώτη στιγμή τη διάθεσή της να ανανεώσει το συμβόλαιο με τις MGM και Eon, αλλά στην πορεία εμφανίστηκαν προσφορές από τη Warner Bros, την Universal, την Twentieth Century Fox και την ανεξάρτητη Annapurna Pictures. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον χορό των προσφορών έχουν μπει «με άγριες διαθέσεις» η Apple και η Amazon.

Άρθρο του Hollywood Reporter σημειώνει πως η Apple έχει κατά νου της κάτι παραπάνω από τα δικαιώματα διανομής της επόμενης ταινίας. Πιο συγκεκριμένα ο κολοσσός της τεχνολογίας ενδιαφέρεται να αποκτήσει αν όχι όλα, τουλάχιστον ένα μερίδιο των πνευματικών δικαιωμάτων του Bond με στόχο να μεταφέρει το franchise στην τηλεόραση. Βλέποντας άλλωστε τη μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε ταινίες, όπως στην περίπτωση των σειρών της Marvel, η Apple ελπίζει πως ο Bond θα αποτελέσει το «χρυσό εισιτήριό» της στην βιομηχανία του θεάματος.