Το «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» επιστρέφει στη μικρή οθόνη

la-confidential-4
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Kiefer Sutherland και Eric Roberts είχαν πρωταγωνιστήσει στην (αποτυχημένη) απόπειρα μιας τηλεοπτικής σειράς που γυρίστηκε το 2003.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS έχει αναθέσει στον παραγωγό και συγγραφέα Jordan Harper να αναλάβει την μεταφορά της κλασσικής ταινίας νουάρ «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» στη μικρή οθόνη. Η επιλογή του Harper δεν είναι τυχαία, αφού έχει εργαστεί με επιτυχία στη σειρά «Gotham», η οποία δανείζεται ορισμένα στοιχεία από το ύφος της ταινίας.

Το «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» κυκλοφόρησε το 1997 και ήταν βασισμένο στο μυθιστόρημα του James Elroy που αποτέλεσε το τρίτο κεφάλαιο στο κουαρτέτο βιβλίων που έγραψε. Η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Curtis Hanson προτάθηκε για εννέα βραβεία Όσκαρ και απέσπασε τελικά δύο: για τον καλύτερο β’ γυναικείο ρόλο, χάρη στην ερμηνεία της Kim Basinger, και για την καλύτερη μεταφορά σεναρίου στους Brian Helgeland και Curtis Hanson.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής μεταφοράς του «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό». Λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας είχε γυριστεί ένας πιλότος για μια σειρά, με τους Kiefer Sutherland και Eric Roberts στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το αποτέλεσμα όμως δεν ενθουσίασε τους παραγωγούς και το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε. Όσοι ενδιαφέρονται να δουν αυτήν την πρώτη απόπειρα, μπορούν να βρουν τον πιλότο στις επανεκδόσεις της ταινίας σε DVD και Blu-Ray ως bonus feature.