Νέο άλμπουμ από την Tori Amos

tori-amos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η νέα δουλειά της καλλιτέχνιδας κυκλοφορεί από την Decca Records στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Tori Amos είναι μία από τις πιο επιτυχημένες, δημιουργικές και επιδραστικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Το Native Invader είναι το 15ο studio άλμπουμ της, που ακολουθεί το Unrepentant Geraldines του 2014 – το όγδοο Billboard Top 10 άλμπουμ της – και είναι διαθέσιμο σε διάφορες φυσικές και ψηφιακές εκδόσεις, καθώς και σε βινύλιο αργότερα αυτό το φθινόπωρο. To CD κυκλοφορεί σε standard και σε deluxe εκδόσεις. Η τελευταία περιλαμβάνει ένα σκληρόδετο βιβλίο και δύο bonus tracks.

Μιλώντας για το νέο άλμπουμ, η Tori Amos λέει:

«Τα τραγούδια στο "Native Invader" ωθούνται από τις Μούσες για να βρουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης απρόβλεπτων προκλήσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνων συγκρούσεων. Το άλμπουμ κοιτάζει τη Φύση και πώς, μέσω της ανθεκτικότητας, θεραπεύει τον εαυτό της. Τα τραγούδια παλεύουν επίσης με το ερώτημα: Ποιος είναι ο ρόλος μας στην καταστροφή της γης μας, καθώς και του εαυτού μας και των σχέσεις μας μεταξύ μας;

Στη ζωή μπορεί να υπάρχει το σοκ από απροσδόκητες πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς ή οποιεσδήποτε κατακλυσμικές λεηλασίες - τόσο μέσα όσο και έξω από το μυαλό μας. Ηχητικά και οπτικά, ήθελα να δω πώς δημιουργεί η Φύση με αντιτιθέμενες δυνάμεις, καθιστώντας την τον ύστατο αναγεννητή μέσω των κύκλων του θανάτου και της αναγέννησης. Ξανά και ξανά, είναι σε θέση να ανανεώνει, μπορούμε να βρούμε αυτή την ανανέωση για τους εαυτούς μας;».

Μία πρωτοπόρος σε πολλαπλές πλατφόρμες, η Tori ήταν η πρώτη καλλιτέχνης σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία που πρόσφερε ένα single για download. Προτεινόμενη για πολλά Grammy Awards, είδε τα τραγούδια της να γίνονται κόμικς και έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά videos καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Το 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι των τίτλων «Flicke»’ στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Audrie and Daisy», που διαπραγματεύεται το ζήτημα των βιασμών στα λύκεια. Γνωστή φιλάνθρωπος, η Tori είναι συνιδρυτής του RAINN (Εθνικό Δίκτυο για τον Βιασμό, την Κακοποίηση και την Αιμομιξία), που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός anti-sexual βιαιοπραγίας των Ηνωμένων Πολιτειών.