George Clooney: Το Χιούστον έγινε «Συρία» μετά τον Χάρβεϊ

george-clooney
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Πρέπει να εξαλείψουμε τα σύνορα και να σκεπτόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε για το ίδιο θέμα η Julianne Moore.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ άφησε τεράστιες καταστροφές στην πολιτεία του Τέξας και δεκάδες νεκρούς στο πέρασμά του, εκτοπίζοντας παράλληλα χιλιάδες κατοίκους. Έχοντας χτυπήσει τις ακτές της πολιτείας από τον Κόλπο του Μεξικό, ο τυφώνας μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα που κράτησε μέρες, προκαλώντας τεράστιες πλημμύρες, προτού συνεχίσει ανατολικά προς την Λουϊζιάνα. Ο κόσμος του θεάματος ανταποκρίθηκε άμεσα στο ανθρώπινο δράμα και τις καταστροφές, στηρίζοντας έμπρακτα τους πληγέντες.

Ανάμεσα στις διασημότητες που έσπευσαν να στηρίξουν τον κόσμο που έμεινε άστεγος από τον καταστροφικό τυφώνα είναι ο George Clooney, ο οποίος παρομοίωσε την κατάσταση στην πόλη του Χιούστον με την εμπόλεμη Συρία: «Θα χρειαστεί πολύς καιρός και όλοι θα πρέπει να αναμειχθούμε, γιατί το Χιούστον είναι Συρία» σχολίασε ο Clooney στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο προώθησης της νέας του ταινίας, «Suburbicon», στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

«Οι άνθρωποι το Χιούστον είναι τώρα πρόσφυγες για κάτι που δεν είχε να κάνει με τους ίδιους. Δεν έκαναν τίποτα. Τώρα είναι θύματα και έχουν φύγει από τα σπίτια τους και θα υποφέρουν για πάρα πολύ καιρό» συμπλήρωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης. «Θα χρειαστεί να βρούμε τρόπους να εμπλακούμε – είναι η δουλειά μας ως πολίτες του κόσμου» τόνισε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Julianne Moore υπογράμμισε την ανάγκη για αλληλεγγύη.

Αντίστοιχα και η πρωταγωνίστριας της νέας ταινίας του, η Julianne Moore, υπογράμμισε πως ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως στην Συρία ή το Τέξας και την Φλόριντα, υπενθυμίζουν στους Αμερικάνους την αξία της αλληλεγγύης. «Αυτό συμβαίνει παντού, με τον κόσμο να αναγκάζεται να αφήνει τα σπίτια και τις πατρίδες του, ψάχνοντας να πάει κάπου. Ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο είναι να εξαλείψουμε αυτά τα σύνορα και να σκεπτόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η Moore από το Τορόντο.

Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής του «Suburbicon», Matt Damon, στάθηκε στο πώς η νέα ταινία αντικατοπτρίζει την εποχή του Donald Trump, αφού έχει να κάνει με τις κακές επιλογές ανθρώπων με πολλά ελαττώματα, μέσα σε μια ειδυλλιακή κοινωνία. «Ποτέ δεν ξέρεις όταν γυρνάς μια ταινία. Δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε πολλά γεγονότα της επικαιρότητας». Συνεχίζοντας, ο Damon εξήγησε πως η προεδρία του Donald Trump έχει επιτρέψει σε ακροδεξιά στοιχεία να επιστρέψουν στο προσκήνιο, αναφερόμενος στις πρόσφατες ταραχές στην Σάρλοτσβιλ, όπου σκοτώθηκε διαδηλώτρια του αντιφασιστικού μπλοκ.