Σκέψεις για συνέχεια στο «It» μετά τις επιδόσεις ρεκόρ στα box office

it-pennywise
ΤΡΙΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης Andy Muschietti αποκάλυψε τα σχέδιά του για το πως θα προσεγγίσει ένα σίκουελ.

Πλέον δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι τα σίκουελ προγραμματίζονται στο άψε σβήσε, πόσο μάλλον όταν μια ταινία τα πάει καλά στα box office. Μια τέτοια περίπτωση είναι η κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος τρόμου «It» του Stephen King, η οποία το πρώτο σαββατοκύριακο έχει βγάλει το αστρονομικό πόσό των 123 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επίδοση ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις, δεδομένης της «αναιμικής» επίδοσης του «Μαύρου Πύργου» (το οποίο βασίστηκε και αυτό σε έργο του King) και τα «προβλήματα» που έχει αντιμετωπίσει στον Τύπο.

Η συνέχεια θα ακολουθεί τους ήρωες της πρώτης ταινίας στην ενήλικη ζωή τους, με τα απαραίτητα flashbacks στα εφηβικά χρόνια.

Τόσο η ταινία, όσο και το βιβλίο αφήνουν να εννοηθεί πως η ιστορία δεν τελειώνει εκεί και πως υπάρχουν κι άλλα κεφάλαια στην ιστορία του Pennywise. Σύμφωνα με άρθρο του Entertainment Weekly, μια ενδεχόμενη συνέχεια θα διαδραματιζόταν όταν οι ήρωες της πρώτης ταινίας είναι πια ενήλικες, με τον απαραίτητο «διάλογο» μεταξύ των δυο εποχών. «Εάν θα πούμε την ιστορία των ενηλίκων, θα έχουμε flashbacks που θα μας παίρνουν πίσω στα 1980s [όταν και οι ήρωες ήταν παιδιά] και θα διαμορφώνουν την ιστορία στο σήμερα» εξήγησε ο σκηνοθέτης της ταινίας Andy Muschietti.

Ο χαρακτήρας του Mike θα είναι αρκετά πιο «σκοτεινός» και τραγικός στο σίκουελ, όπως το φαντάζεται ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό, αλλά δεδομένων των εισπρακτικών επιδόσεων ρεκόρ της ταινίας, φαντάζει σχεδόν αδύνατον να μην πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Εφόσον ο Muschietti βρεθεί στην καρέκλα του σκηνοθέτη ξανά, ο ίδιος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να εξετάσει σε βάθος τον χαρακτήρα του Mike Hanlon (που ενσάρκωσε ο Chosen Jacobs στη ταινία), ο οποίος αποφασίζει να παραμείνει στην καταραμένη πόλη Ντέρι για να καταγράψει τον τρόμο και να προσέχει εάν εμφανιστεί κάτι άλλο. «Θέλω να κάνω [τον Mike] ένα κεντρικό χαρακτήρα που τους φέρνει όλους μαζί, αλλά το πληρώνει ακριβά που έμεινε στο Ντέρι. Τον θέλω να είναι ναρκομανής, ένας ναρκομανής βιβλιοθηκάριος για την ακρίβεια. Όταν ξεκινάει η δεύτερη ταινία, είναι χάλια» αποκάλυψε ο σκηνοθέτης.