Sinead O’Connor: «Μισώ που δεν μπορώ να αγαπήσω τη μητέρα μου»

sinead-oconnor Mario Anzuoni
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια μίλησε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και τις οικογενειακές σχέσεις της.

Τον περασμένο μήνα η Sinead O’Connor επανεμφανίστηκε στην επικαιρότητα όταν μίλησε δημόσια, μέσω ενός βίντεο στο Facebook, για τις τάσεις αυτοκτονίας. Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και συχνά συζητά τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει. Σε πρόσφατη εκπομπή του ψυχολόγου των διασημοτήτων, Dr Phil, η O’Connor εξήγησε πως τα προβλήματά της έχουν επηρεάσει την οικογενειακή της ζωή.

«Αγαπώ την οικογένειά μου και δεν την κατηγορώ. Δεν είναι εύκολα για οικογένειες με άτομα που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες» δήλωσε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια. Στη συνέχεια εκτίμησε πως η ίδια δεν αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής ασθένειας αυτό τον καιρό, αλλά παραδέχτηκε πως είχε κάνει επτά απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σε ένα έτος. Αναφορικά με τις καλλιτεχνικές επιτυχίες της, η O’Connor υπογράμμισε πως ένιωθε «σαν απατεώνισσα» όταν μεσουρανούσε, ενώ σχολίασε με προβληματισμό πως δεν καταλαβαίνει γιατί ο κόσμος αγάπησε τη μουσική της.

Συνεχίζοντας, η O’Connor συζήτησε τις επιπτώσεις της ριζικής υστερεκτομής, στην οποία υποβλήθηκε το 2015, στην ψυχική της υγεία. «Μου είπαν να φύγω από το νοσοκομείο δυο μέρες μετά το χειρουργείο με παυσίπονα και χωρίς θεραπεία ορμονικής αντικατάστασης, ούτε οδηγίες για το τι μπορεί να μου συμβεί» σημείωσε η τραγουδίστρια, εξηγώντας πως η «χειρουργική εμμηνόπαυση» και τα ορμονικά προβλήματα που επήλθαν της προκάλεσαν αυτοκτονικές τάσεις.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψε μια αναφορά στη σχέση της O’Connor με τη μητέρα της, την οποία στο παρελθόν έχει κατηγορήσει για κακοποίηση όταν η ίδια ήταν μικρή. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως μισεί τη μητέρα της επειδή την κλωτσούσε και της έλεγε ότι είναι σατανική και πως δεν έπρεπε να γεννηθεί, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως «μισώ που δεν μπορώ να την αγαπήσω, που δεν μπόρεσα να την φροντίσω και ίσως να της επέστρεφα λίγη αγάπη. Θα την πρόσεχα ακόμα και εάν ήταν απόλυτο τέρας». Στην ερώτηση τι αγαπά στην μητέρα της, η O’Connor απάντησε με ειλικρίνεια «το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο νου ήταν ότι έχει πεθάνει».