3,6 εκατομμύρια δολάρια για την Rebel Wilson μαζί με τη δικαίωση στα δικαστήρια της Αυστραλίας

rebel-wilson David Crosling
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το ποσό ρεκόρ τής επιδικάστηκε σε υπόθεση δυσφήμησης.

Τον περασμένο Ιούνιο η Rebel Wilson δικαιώθηκε από τα δικαστήρια της Αυστραλίας σε μήνυση που είχε καταθέσει κατά του εκδοτικού οίκου Bauer Media για δυσφήμηση. Σε ένα περιοδικό που εκδίδει η συγκεκριμένη εταιρία είχε δημοσιευτεί άρθρο με ισχυρισμούς πως η Αυστραλή ηθοποιός έχει πει ψέματα για την προσωπική της ζωή, όπως και για την ηλικία της.

Σύμφωνα με την Wilson, άρθρα σαν αυτά που εκδόθηκαν από τον συγκεκριμένο οίκο έβλαψαν την καριέρα της, αφού είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν ορισμένα συμβόλαια και να χάσει ρόλους. Αφού λοιπόν το δικαστήριο εξέτασε τα σχετικά στοιχεία, απεφάνθη υπέρ της Wilson και μετά από διαβουλεύσεις τής επιδίκασε το ποσό των 3,66 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της Wilson, το ποσό αυτό είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο ποσό έχει απονεμηθεί από τα δικαστήρια της Αυστραλίας σε υποθέσεις δυσφήμησης. Στο παρελθόν η ηθοποιός υποσχέθηκε πως θα δωρίσει τα όποια κέρδη από τη δίκη, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε υποτροφία ή θα επενδυθούν στην βιομηχανία κινηματογράφου της χώρας.