Οι (εικονικοί) ABBA επιστρέφουν στη σκηνή το 2019

abba
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μετά τον Tupac το 2012, το σουηδικό pop συγκρότημα θα δώσει συναυλίες σε μορφή ολογραμμάτων.

Οι ABBA θα επιστρέψουν ξανά στη σκηνή το 2019, αυτή τη φορά σε ψηφιακή μορφή, ανακοίνωσε ο Benny Andersson. Το θρυλικό σουηδικό pop συγκρότημα διαλύθηκε το 1982, αλλά παρά το έντονο ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη δεν έχουν υποκύψει στον πειρασμό να επανενωθούν.

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση του Andersson, οι θαυμαστές των ABBA θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος το 2019, μόλις βελτιωθεί η σχετική τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας αντίστοιχη τεχνολογία με ολογράμματα, ο Tupac είχε δώσει μια «συναυλία έκπληξη» στο φεστιβάλ Coachella το 2012. Παρά τα προβλήματα, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά πειστικό. Τον σχεδιασμό του ψηφιακού Tupac είχε αναλάβει τότε η εταιρεία ειδικών εφέ Digital Domain, η οποία είχε εργαστεί πάνω σε ταινίες όπως «Η απίστευτη ιστορία του Μπένζαμιν Μπάτον», «TRON: Legacy» και «X-Men: Η πρώτη γενιά».

Όπως εξήγησε ο Andersson: «Βλέπουμε ο ένας τον άλλο κάθε τόσο, έχουμε κάνει ορισμένα διαφορετικά πράγματα και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα project». Αναφορικά με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, ο Andersson σχολίασε πως «χρειάζεται λίγος χρόνος για να ψηφιοποιηθεί ένα πρόσωπο», ενώ συμπλήρωσε πως το αποτέλεσμα «είναι διασκεδαστικό χάρη στο ότι είναι τόσο εξελιγμένο τεχνολογικά, θα είναι ενδιαφέρον».