Οι εννιά χειρότεροι συνδυασμοί φαγητού-κρασιού

xabiari-krasi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Όταν γεμίζουμε το ποτήρι μας με κρασί, καλύτερα να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω, σύμφωνα με τους ειδικούς του krasiagr.com.

Η σαμπάνια και τα στρείδια είναι ένα κλασικό ζευγάρωμα κρασιού και φαγητού. Έχει τυπωθεί επίσης στο μυαλό μας ότι το Cabernet Sauvignon και η μπριζόλα είναι αδιαχώριστα. Υπάρχουν αυτοί που είναι οι καλοί συνδυασμοί κρασιών, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και οι κακοί, αυτοί που μπορεί να καταστρέψουν γεύσεις και να δυσαρεστήσουν τον ουρανίσκο μας. Όταν παραγγέλνουμε πρώτα το κρασί και μετά το φαγητό, ειδικά στα καλά εστιατόρια που θέλουμε να δοκιμάσουμε τα πάντα, πολλές φορές οδηγούμαστε να τρώμε φαγητά με κρασί που δεν ταιριάζει καθόλου (mismatch)! Τους κακούς συνδυασμούς είναι πιο χρήσιμο να τους ξέρουμε για να τους αποφεύγουμε γι’ αυτό βγάλτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε.

Cabernet Sauvignon και χαβιάρι
Είναι σαν να πίνετε κονσερβοποιημένο χυμό σταφυλιού σε βάλτο.

Μπριζολάκια και Moscato
Τα μπριζολάκια θα ισοπεδώσουν τις λεπτές γεύσεις του Moscato.

Chianti και τονοσαλάτα
Ο τόνος θα κάνει το Chianti να έχει γεύση μεταλλική και το ξίδι από τη σαλάτα θα κάνει το κρασί τανικό και ξινό.

Viognier και τάρτα λεμόνι
Το ξηρό Viognier με όλες τις λεπτές λουλουδένιες νότες του θα είναι εντελώς επισκιασμένο από μια γλυκιά τάρτα.

Merlot και αγκινάρες
Αν αγαπάτε αγκινάρες, λαχανάκια Βρυξελλών, φασολάκια και φραγκοστάφυλα, το κόκκινο κρασί δεν είναι για σας! Προτιμήστε λευκό κρασί, σέρι και αφρώδες κρασί. Ταιριάζουν περισσότερο.

Όταν συνδυάζουμε γλυκό με αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να πάθουμε hangover. Οι συνδυασμοί που θα σας προκαλέσουν hangover είναι οι εξής:

Κόκκινο κρασί και κέικ σοκολάτα
Η σοκολάτα θα κυριαρχήσει στο κρασί και το κρασί θα κυριαρχήσει στο κεφάλι σας (θα σας χτυπήσει ευκολότερα). Προτιμήστε ένα μικρό ποτήρι Port.

Chardonnay και παγωτό
Αυτό το ζευγάρωμα ακούγεται υπέροχο, αλλά δεν αξίζει τον πονοκέφαλο. Ένα μικρό ποτήρι λευκό κρασί επιδόρπιο, όπως Sauternes θα είναι καλύτερα.

Οι συνδυασμοί που εξουδετερώνουν τη γεύση στον ουρανίσκο είναι αυτοί που αν τους γευτείς, μετά ό,τι κι αν δοκιμάσεις σου φαίνεται άνοστο! Μερικοί είναι οι εξής:

Syrah και γλυκόξινο κοτόπουλο
Ένα μεγάλο, ζουμερό κρασί με μια σάλτσα που κυριαρχεί στο στόμα σας είναι ένας συνδυασμός που θα καταστρέψει τη γεύση στο στόμα σας. Το ίδιο και ο συνδυασμός του κρασιού με ένα φλιτζάνι καφέ, ένα ποτήρι γάλα ή ένα γκρέιπφρουτ.

Ο χειρότερος τρόπος για να βαρυστομαχιάσετε είναι να πιείτε ένα κρασί με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, σε συνδυασμό με ένα τρόφιμο με πολλά λιπαρά. Σε μικρές δόσεις είναι καταπληκτικός αλλά σε μεγάλες δόσεις θα προκαλέσει έκρηξη στην αβοήθητη κοιλιά σας!

Κρασί Βουργουνδίας και λαζάνια
Η οξύτητα στο τυρί, η σάλτσα ντομάτας και το κρασί αρκούν για να ξεφλουδίσουν τα εσωτερικά του στομάχου σας.

Πηγή: www.krasiagr.com