Μεγάλη ώθηση στις δωρεές μετά τη μεταμόσχευση της Selena Gomez

selena-gomez
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Σχεδόν 500.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Αμερικανίδας τραγουδίστριας ότι υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού.

Την περασμένη εβδομάδα η Selena Gomez ανακοίνωσε πως τον Μάιο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού, λόγω της χρόνιας αυτοάνοσης ασθένειας που αντιμετωπίζει. Δωρήτρια του μοσχεύματος ήταν η καλύτερη της φίλη.

Στο μήνυμά της η Gomez εξήγησε ότι πάσχει από Λύκο, προτρέποντας τους θαυμαστές της να στηρίξουν τη σχετική έρευνα. Η τραγουδίστρια ανέφερε συγκεκριμένα την οργάνωση Lupus Research Alliance, σύμφωνα με την οποία, σχεδόν των 50% των πασχόντων από Λύκο αντιμετωπίζουν νεφρική ανεπάρκεια.

Μετά την ανακοίνωση της Gomez, η οργάνωση δήλωσε πως οι δωρεές αυξήθηκαν δραματικά, έχοντας λάβει σχεδόν 500.000 δολάρια. Μιλώντας στο E! News, ο πρόεδρος του Lupus Research Alliance, Kenneth Farber, σχολίασε πως η «ειλικρίνεια και οι ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί της Gomez με το διεθνές ακροατήριό της» έχουν δώσει τεράστια δημοσιότητα σε μια ασθένεια η οποία συχνά περνά απαρατήρητη.

Πέραν του πιο πρόσφατου μηνύματός της, «η Selena έχει στηρίξει την οργάνωσή μας με πολλούς τρόπους, δωρίζοντας ένα ποσοστό των πωλήσεων της από τα εισιτήρια για την τελευταία της περιοδεία στο Lupus Research Alliance και ζητώντας να γίνουν δωρεές σε εμάς για τα γενέθλιά της» συμπλήρωσε ο Farber. Ως αποτέλεσμα των παραινέσεων της Gomez, ο πρόεδρος της οργάνωσης εξήγησε πως τα τηλέφωνά τους έχουν σπάσει και η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα τους έχει εκτοξευθεί.