Έρχεται επετειακή επανέκδοση του «Never Mind The Bollocks» των Sex Pistols

sex-pistols
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η «deluxe edition» του θρυλικού δίσκου, με πληθώρα σπάνιου υλικού, είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2012.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πιο σημαντικού punk rock δίσκου, του «Never Mind The Bollocks» των Sex Pistols. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ο «πρώτος» δίσκος στο είδος του (οι Damned, Ramones και άλλοι τους πρόλαβαν), ήταν, ωστόσο, ο δίσκος που έμελλε να κάνει παγκοσμίως γνωστό το punk rock, δίνοντας μεγάλη ώθηση και δημοσιότητα σε άλλα σημαντικά συγκροτήματα, όπως οι Clash και οι Crass.

Ο ένας και μοναδικός full-length δίσκος των Sex Pistols κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου του 1977, με πολλά καταστήματα να αρνούνται να τον πουλήσουν λόγω του περιεχομένου και του εξώφυλλου. Στο πλαίσιο των 40 ετών από την κυκλοφορία του, η USM/UMC ανακοίνωσε πως στις 27 Οκτωβρίου θα επανεκδώσει την deluxe edition του «Never Mind The Bollocks», όπως είχε βγει το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, το box set θα περιλαμβάνει τρία CD (το άλμπουμ, μια συλλογή σπάνιων κομματιών από το 1977 καθώς ζωντανές ηχογραφήσεις από την ίδια χρονιά), ένα DVD με βιντεοκλίπ, συνεντεύξεις και ζωντανές εμφανίσεις (όπως η θρυλική συναυλία των Sex Pistols σε πλοίο στον Τάμεση), καθώς και έναν σκληρόδετο βιβλίο 48 σελίδων με κείμενα του δημοσιογράφου Pat Gilbert και σπάνιες φωτογραφίες των Bob Gruen, Barry Plummer, John Tiberi και Dave Wainwright.