Ο Richard Chamberlain στο καλύτερο θρίλερ του Peter Weir

o-richard-chamberlain-sto-kalutero-thriler-tou-peter-weir

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ο Peter Weir, ο σκηνοθέτης πολλών εξαιρετικών ταινιών, όπως «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» και «Τruman show», δείχνει το ταλέντο του σε μια από τις πρώτες ταινίες του.

«Το τελευταίο κύμα» (1977)

Το ατμοσφαιρικό αυτό θρίλερ φαντασίας, ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Ουσιαστικά φέρνει αντιμέτωπους δύο διαμετρικά αντίθετους τρόπους σκέψης, τον δυτικό ορθολογισμό, από τη μια πλευρά και τους ιθαγενείς Αβορίγινες της Αυστραλίας, τους θεματοφύλακες μιας μακράς παράδοσης που βασίζεται στο ένστικτο και στον μυστικισμό.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Richard Chamberlain, ενσαρκώνει τον φιλόδοξο δικηγόρο Ντέιβιντ Μπάρτον ο οποίος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί πέντε Αβοριγίνες, κατηγορούμενους για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη τους.

Ο Μπάρτον υποπτεύεται ότι η φόνος σχετίζεται με κάποια θρησκευτική φυλετική τελετουργία, όμως η πεποίθησή του αυτή προσκρούει τόσο στους ίδιους τους ιθαγενείς, όσο και στα αντικειμενικά δεδομένα, αφού οι ιθαγενείς της πόλης δεν ανήκουν σε φυλές. Μια σειρά περίεργων οραμάτων και ονείρων ωθούν τον δικηγόρο να αναζητήσει τις απαντήσεις στο μυστήριο της δολοφονίας στις πιο απρόσμενες περιοχές. Αφήνοντας πίσω του τα δεσμά του ορθολογισμού ο Μπάρτον θα εμπλακεί σε αυτή την περίεργη υπόθεση, δίνοντας τις πιο αναπάντεχες ερμηνείες. Στο μεταξύ, περίεργα καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τους κατοίκους της περιοχής και ο ήρωας είναι απολύτως σίγουρος ότι σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας. Οι κατηγορούμενοι βλέπουν τον δικηγόρο να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη του μυστικού τους…

Παίζουν οι: Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, David Gulpilil, Frederick Parslow, Vivean Gray, Nandjiwarra Amagula. Η ταινία προβάλλεται από τη StraDa Films.