Βρέθηκε ακυκλοφόρητο demo των Beatles στο eBay

the-beatles-london
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η εναλλακτική εκδοχή του «What Goes On» με τον Lennon στα φωνητικά δεν έχει κυκλοφορήσει, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και ακυκλοφόρητο demo του «What Goes On» των Beatles εμφανίστηκε προς πώληση το eBay. Στη συγκεκριμένη εκδοχή που ηχογραφήθηκε στο σπίτι, ο John Lennon έχει αναλάβει τα φωνητικά (αντί του Ringo Starr), ενώ οι στίχοι είναι ελαφρώς διαφορετικοί από την πιο γνωστή ηχογράφηση που συμπεριλήφθηκε στο «Rubber Soul» του 1965. Μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα του demo πατώντας εδώ.

eBay

Το demo του «What Goes On» έχει τυπωθεί σε acetate δίσκο.

Η πώληση του εξαιρετικά σπάνιου demo γίνεται από τον οίκο δημοπρασιών Parlogram, ο οποίος ειδικεύεται σε μουσική και αναμνηστικά των Beatles. Σύμφωνα με την περιγραφή στο eBay, η demo έκδοση δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 29 προσφορές για το demo και η τιμή έχει φτάσει τις 6.900 λίρες. Με τη δημοπρασία όμως να λήγει την 1η Οκτωβρίου, λογικά θα διεξαχθεί ένας κανονικός πόλεμος προσφορών καθώς πλησιάζει το τέλος της.

Associated Press / Dan Grossi

Το «What Goes On» ηχογραφήθηκε αργότερα και συμπεριλήφθηκε στο «Rubber Soul» του 1965.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το μοναδικό αυτό demo έχει τυπωθεί σε έναν acetate δίσκο, οπότε ο αγοραστής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Το μαλακό υλικό του acetate δίσκου σημαίνει ότι η ποιότητά του αρχίζει να μειώνεται δραματικά μετά από 10, περίπου, παιξίματα. Όπως άλλωστε τονίζει ο οίκος δημοπρασιών, η τύχη της πρωτότυπης ταινίας της ηχογράφησης αγνοείται και θεωρείται πως δεν υπάρχει πλέον.