Jay-Z: «Ο Trump δεν είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένος άνθρωπος»

Jay-z-donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, βρέθηκε στο στόχαστρο του Αμερικανού ράπερ.

Ο Jay-Z έδωσε μια συνέντευξη στο BBC Radio 1, όπου μίλησε για την πολιτική κατάσταση την Αμερική και τα πρόσφατα κρούσματα βίας από νεοναζιστικές οργανώσεις στην πόλη του Σάρλοτσβιλ. «Πιστεύω πως τα πάντα στη ζωή γίνονται για το καλύτερο και δε νομίζω πως αυτό συμβαίνει εάν δεν ήμασταν έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Απλώς κοιτάω μπροστά σε κάθε τι που έρχεται, γιατί, συνήθως, όταν τα πράγματα είναι σκούρα, έρχεται το φως. Δεν φοβάμαι» σχολίασε ο Jay-Z στην εκπομπή της Clara Amfo.

Facebook

Ο Jay-Z πρόσφατα απέκτησε δίδυμα με την  Beyoncé και κυκλοφόρησε τον 13ο δίσκο του, το «4:44».

Όπως είναι αναμενόμενο, η συζήτησε πήγε στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και ο Jay-Z ήταν ιδιαίτερα καυστικός στους χαρακτηρισμούς του. Αν και δεν κατονόμασε ευθέως τον Trump, ο Jay-Z εξήγησε πως οι μαύροι των ΗΠΑ και ο πολιτισμός του είναι «ανθεκτικοί» και «έχουν περάσει πολλά περισσότερα από αυτό τον τύπο». Συνεχίζοντας, ο Jay-Z εξήγησε πως δυσκολεύεται να σεβαστεί την κωμικοτραγική περίπτωση του Αμερικανού προέδρου, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένος άνθρωπος, ειδικά αναφορικά με την ιδέα πως μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι, κανένας δεν είναι ελεύθερος».

Shutterstock

Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου για την βία μεταξύ νεοναζιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι κατά κάποιο τρόπο. Οπότε, εάν καταπιέσεις μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, όλοι βρίσκονται σε κίνδυνο, καρμικά, και στην πραγματική ζωή. Εάν καταπιέζομαι και έχεις αυτή τη μεγάλη, ωραία έπαυλη, θα έρθω μέσα. Αυτό θα συμβεί, έτσι είναι η ζωή. Οπότε έχει νόημα σε πρακτικό επίπεδο. Σε πνευματικό και καρμικό επίπεδο, εάν όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, τότε είμαστε όλοι αδέλφια, και κάποια στιγμή, εάν το κάνεις αυτό στον αδελφό σου, τότε δεν μπορεί κρατήσει» κατέληξε ο Jay-Z