Οι Arctic Monkeys ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ

arctic-monkeys
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Εφόσον όλα πάνε καλά και δεν προκύψουν προβλήματα, ο έκτος δίσκος τους θα κυκλοφορήσει το 2018.

Ο μπασίστας των Arctic Monkeys, Nick O’Malley, επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν το συγκρότημα από το Σέφιλντ να έχει ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για το επόμενο άλμπουμ τους. Όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα For The Rise, εφόσον όλα πάνε καλά, ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει το 2018.

Meat & Potatoes // Leica M6 // #portra400 #35mm

A post shared by Matt Helders (@cautioushorse) on

Έχοντας κρατήσει χαμηλό προφίλ τα τελευταία χρόνια, οι Arctic Monkeys πρόσφατα δημοσιοποίησαν φωτογραφίες από το στούντιο νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αφήνοντας να εννοηθεί πως ετοιμάζονται για τον έκτο δίσκο τους. Το συγκρότημα μάλιστα απέφυγε τις ζωντανές εμφανίσεις, δίνοντας περισσότερη τροφή στις φήμες για ένα νέο άλμπουμ.

Σε συζήτηση με έναν θαυμαστή, ο ντράμερ του ροκ συγκροτήματος, Matt Helders, είχε εκτιμήσει πως το νέο υλικό των Arctic Monkeys θα κυκλοφορούσε φέτος, αλλά μετά τα συνέντευξη του O’Malley, αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει.

Mormorando Magnificenza

A post shared by THIS FEED FEELS GOOD AT NIGHT (@danielecavalli) on

Τελευταίος δίσκος για τους Arctic Monkeys ήταν το «ΑΜ» του 2013. Μετά τις περιοδείες για την προώθηση του δίσκου το 2014, το συγκρότημα ανακοίνωσε πως θα έκανε ένα διάλλειμα, με τα μέλη να εστιάζουν στα άλλα project. Ο τραγουδιστής Alex Turner κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τους The Last Shadow Puppets, ενώ ο Helders έπαιξε ντραμς στο «Post Pop Depression» του Iggy Pop. Το διάλλειμα «έληξε» το 2016, όταν τα τέσσερα μέλη επανεμφανίστηκαν μαζί δημοσίως για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.