Ξεκίνησε η φιλόδοξη παραγωγή των νέων «Avatar»

avatar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η πρώτη από τις τέσσερις συνέχειες του James Cameron αναμένεται στις αίθουσες το 2020.

Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμού και αναμονής, ξεκίνησε και επίσημα πλέον η παραγωγή των τεσσάρων συνεχειών του «Avatar», με συνολικό μπάτζετ περίπου ένα δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η παραγωγή των ταινιών ξεκίνησε στο Μανχάταν Μπιτς της Καλιφόρνια και βάσει προγραμματισμού θα γυριστούν διαδοχικά, η μία μετά την άλλη.

Όπως σημειώνει το άρθρο, αυτή θα είναι η πιο ακριβή παραγωγή του είδους, ξεπερνώντας ακόμη και την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» που γύρισε ο Peter Jackson. Η πρώτη συνέχεια στο «Avatar» του 2009 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020 και η δεύτερη ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2021. Το τρίτο και τέταρτο σίκουελ θα προβληθούν τον Δεκέμβριο του 2024 και του 2025, αντίστοιχα.

Η πρώτη συνέχεια στο «Avatar» έρχεται τον Δεκέμβριο του 2020.

Τον περασμένο Μάιο ο James Cameron δήλωσε στο CNN πως σε αντίθεση με τις συνέχειες άλλων ταινιών που έχει γυρίσει στο παρελθόν – όπως του «Εξολοθρευτή» και του «Άλιεν» – το κοινό θα έχει μια «πολύ διαφορετική» εμπειρία βλέποντας το «Avatar 2» αφού γνωρίζει πως θα έρθουν άλλες τρεις ταινίες. Παράλληλα, απέδωσε τις καθυστερήσεις στην παραγωγή στη δύσκολη διαδικασία σύνθεσης του «συνολικού οράματος» για το «Avatar».

Ο σκηνοθέτης σχολίασε πως η παραγωγή των ταινιών θα είναι «επικό εγχείρημα» και το παρομοίωσε με την κατασκευή του Φράγματος των Τριών Φαραγγιών στην Κίνα. «Ξέρω τι θα κάνω με τα επόμενα οχτώ χρόνια της ζωής μου. Δεν είναι παράλογο χρονικό διάστημα αν το σκεφτεί κανείς» κατέληξε ο Cameron.