David Bowie και Roger Moore υπήρξαν γείτονες στην Ελβετία

david-bowie-roger-moore
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Bowie κρυβόταν κάτω από το τραπέζι της κουζίνας του για να τον αποφεύγει.

Για ένα μικρό διάστημα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο David Bowie υπήρξε γείτονας με τον Roger Moore, αλλά αναγκαζόταν να κρύβεται κάτω από ένα τραπέζι για να αποφεύγει την παρέα του. Η ιστορία έγινε γνωστή στη συνέντευξη Τύπου για το νέο βιβλίο του Dylan Jones με τίτλο «David Bowie: A Life».

Σύμφωνα με τον Jones, ο συγγραφέας Hanif Kureishi του αποκάλυψε πως όταν ο Bowie μετακόμισε στην Ελβετία «για αποφύγει την εφορία και τους εμπόρους ναρκωτικών», δεν ήξερε κανέναν. Ζούσε μόνος του σε ένα τεράστιο σπίτι, στα περίχωρα της Γενεύης.

Μια μέρα όμως, γύρω στις πεντέμισι το απόγευμα, ο Roger Moore του χτύπησε την πόρτα και αφού του συστήθηκε, οι δυο τους ήπιαν μαζί τσάι. Ο Moore αργότερα έμεινε για ποτά και βραδινό, ενώ αφηγήθηκε πολλές ιστορίες από τις ταινίες James Bond. «Πέρασαν φανταστικά, ήταν υπέροχη βραδιά» σημείωσε στη συνέντευξη Tύπου ο Jones.

Την επόμενη μέρα, όμως, πάλι την ίδια ώρα, ο Moore επανεμφανίστηκε στην πόρτα του Bowie. Αφού κάλεσε τον εαυτό του μέσα και ζήτησε ένα τζιν με τόνικ, αφηγήθηκε ξανά τις ίδιες ιστορίες, οι οποίες ήταν λιγότερο διασκεδαστικές τη δεύτερη φορά. Αυτό συνεχίστηκε για δύο εβδομάδες, με τον Moore να εμφανίζεται ακριβώς στις 5:25 το απόγευμα κάθε μέρα, με αποτέλεσμα ο Bowie να κρύβεται κάτω από τραπέζι της κουζίνας του και να προσποιείται πως λείπει.

Η περίεργη συμπεριφορά του Moore μάλλον τρόμαξε τον Bowie. Όταν ο Moore επέστρεψε στον ρόλο του Bond για τελευταία φορά το 1985, για την ταινία «Επιχείρηση Κινούμενος στόχος», οι παραγωγοί προσέφεραν στον Bowie τον ρόλου του κεντρικού εχθρού. Εκείνος αρνήθηκε την πρόταση.