DiCaprio και Scorsese συνεργάζονται για τον Roosevelt

leonardo-dicaprio-martin-scorsese
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Paramount θα χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη για τον φλεγματικό Αμερικανό πρόεδρο.

Μπορεί για τον «Ιρλανδό» ο Martin Scorsese να έχει συγκεντρώσει ένα all-star καστ, με τον Robert De Niro, τον Joe Pesci και τον Harvey Keitel, αλλά από την ταινία λείπει ο τακτικός συνεργάτης του, ο Leonardo DiCaprio. Έτσι, για να μην τον αφήσει παραπονεμένο, θα συνεργαστεί μαζί του στην επόμενη ταινία του για το Αμερικανό πρόεδρο Theodore Roosevelt.

Ο DiCaprio έχει εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά  οι συζητήσεις δεν προχώρησαν. Πλέον, ο Scott Bloom έχει αναλάβει να γράψει ένα νέο σενάριο, οπότε ο Scorsese έχει βγάλει το project από τον πάγο. Η Paramount δεν έχασε χρόνο και ήρθε σε συμφωνία με τον σκηνοθέτη, αξιοποιώντας τη συνεργασία που έχει με την εταιρεία παραγωγής του DiCaprio, την Appian Way.

O Roosevelt ήταν ο 26ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ζωή του Αμερικανού προέδρου εύκολα μπορεί να γίνει ταινία, για τις περιπέτειες τόσο στην στρατιωτική του καριέρα, όσο και στην πολιτική του καριέρα. Έχοντας διακριθεί στον πόλεμο των ΗΠΑ με την Ισπανία, ο Roosevelt στράφηκε στην πολιτική με αντίστοιχη επιτυχία, πρώτα ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος της χώρας, όταν δολοφονήθηκε ο McKinley το 1901.

Το 1906 τού απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας, Έγινε γνωστός για το περιβαλλοντολογικό του έργο, ιδρύοντας εθνικά πάρκα και δρυμούς, ενώ τα γνωστά «teddy bear» αρκουδάκια πήραν το όνομά τους από τον Roosevelt.