Breakfast is served: πού πάμε για πρωινό στην Αθήνα;

meliartos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ξυπνήσαμε, πεινάσαμε και θέλουμε να φάμε ένα πλούσιο πρωινό κι όχι δυο γουλιές καφέ κι ένα καμένο τοστ που τρώμε συνήθως στο σπίτι. Ευτυχώς, οι επιλογές μας είναι πολλές.

Τα brunch είναι της μόδας και είναι πολλά στην πόλη, Τι γίνεται, όμως, όταν δεν είναι Σαββατοκύριακο κι εμείς αναζητάμε ένα πλούσιο πρωινό για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας; Πάμε στα παρακάτω!

Meliartos
Οι άνθρωποι του κέντρου σίγουρα έχουν πολλές επιλογές. Αν, όμως, ακόμη δεν έχετε περάσει για πρωινό από τον Meliarto, τότε δρομολογήστε το άμεσα. Στο καφενείο-πιτοπωλείο-κουζινάκι-γαλακτοπωλείο του κέντρου θα βρείτε πλούσιες επιλογές με φρέσκους χυμούς και smoothies, διάφορα είδη ομελέτας –από καγιανά μέχρι του αθλητή για έξτρα ενέργεια- που σερβίρονται με ψωμί και σαλάτα εποχής, σάντουιτς και μπαγκέτες, πίτες ημέρας με χωριάτικο φύλλο και ζεστό καφεδάκι για τις δροσερές φθινοπωρινές ημέρες που έρχονται. Info: Ερμού 65 και Αιόλου, 6974020598.

Flamingo
Το νέο talk of the town έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τα κοκτέιλ, το brunch και τα πιάτα του, δίνοντας και πεντανόστιμες επιλογές για πρωινό τις καθημερινές. Από τις 9 έως και 13.30, μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με επιλογές όπως καγιανά με χόρτα του αγρού και καπνιστή πανσέτα, αβγά ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμάκι, ιδιαίτερα σάντουιτς κ.ο.κ., και να συνδυάσετε και κάποιο από τα virgin κοκτέιλ του χωρίς αλκοόλ, με σπιτική λεμονάδα, για έξτρα τόνωση. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Flamingo εδώ. Info: Eυφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι, 2114104639.

Estrella
Έκανε θραύση με το μπουγατσάν στη Θεσσαλονίκη, το έφερε και στην Αθήνα, αλλά για καλή μας τύχη έφερε μαζί και πολλά άλλα καλούδια για αυτούς που ακολουθούν την παραίνεση «το πρωί να τρως σαν βασιλιάς». Εδώ πιθανόν να τρως και καλύτερα από βασιλιάς, με τις άπειρες επιλογές για pancakes, τα αβγά σε ζεστό ψωμάκι με σολομό και σαλάτα, τα popovers με γαλοπούλα και λιωμένο τυρί, τα αβγά σκραμπλ με σολομό, τη φρέσκια σπιτική λεμονάδα και φυσικά… το παγκοσμίου πλέον φήμης μπουγατσάν. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώ. Info: Ρόμβης 24Α, 21 0321 8000.

Mama Roux
Καθημερινά από τις 9 έως τις 12.30 (εκτός Κυριακής που τα ηνία παίρνει το brunch), στο MamaRoux γίνεται του… πρωινού σε urban φόντο. Χυμοί, bagel με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα, ομελέτες, pancakes με σιρόπι σφενδάμου, γιαούρτι με φρούτα, BLT σάντουιτς και ό,τι βάλει ο νους σας, όλα υπάρχουν στον πρωινό κατάλογο του MamaRoux. Κι επειδή ξέρουμε ότι το brunch της Κυριακής είναι δύσκολο να βρει κάποιος τραπέζι, σας προτείνουμε εναλλακτικά να προτιμήσετε το πρωινό του τις καθημερινές ή το Σάββατο. Info: Αιόλου 48-50, 2130048382.

7Cactus
Εδώ το πρωινό θα σας ταξιδέψει γευστικά σε διάφορα μέρη, αφού οι γεύσεις του είναι εμπνευσμένες από όλη την Ελλάδα, σε μοντέρνα εκτέλεση. Από τις 8 το πρωί σερβίρει καφέ, φρέσκους χυμούς και πρωινά που ίσως να σας θυμίσουν διακοπές, παρ' όλο που εσείς είστε στο δρόμο για το γραφείο. Ενδεικτικά να σας πούμε ότι στον κατάλογό του θα βρείτε μανιάτικο πρωινό με λαλαγγίδες, μέλι, φέτα, γραβιέρα, μικρή σαλάτα με μαρμελάδα σύκου σε ψωμί, αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανητό αυγό και μέλι από ρείκι, μια πειραγμένη φρουτάλια, καγιανά σε melted cheese sandwich, φυσικά τραβηχτές πίτες Μάνης με τυράκια και μέλι, αλλά και γιαούρτι με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Info: Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865.

Mask
Eίναι η πιο φρέσκια πρόταση της λίστας, καθώς άνοιξε πρόσφατα στο ανακαινισμένο Otto και προσφέρει γεύσεις ελληνικού –κι όχι μόνο- πρωινού, σε έναν πραγματικά σουρεάλ χώρο, ανάμεσα σε Αμαζόνες, ταύρους, λιοντάρια, τραπουλόχαρτα… Στις επιλογές πρωινού θα βρείτε ριζόγαλο με μασκαρπόνε και χειροποίητο, παραδοσιακό χαλβά, μπουγάτσα με παγωτό κανέλα σε φύλλο κρούστας και αμύγδαλο φιλέ, γλυκά pancakes σιδηρόδρομο, pizza-breakfast με καπνιστό κοτόπουλο, κρέμα φέτας, αυγά και ντοματίνια, αλμυρά pancakes με αυγά, ζαμπόν, μπέικον ή λουκάνικο και άλλες λαχταριστές επιλογές που θα αποκαλύψουν το νόστιμο πρόσωπο πίσω από τη μάσκα. Info: Kαλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3314676, 6987454777.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ