Οι γονείς της Amy Winehouse την σκέπτονται «κάθε λεπτό της μέρας»

amy-winehouse-family
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα εις μνήμην της χαρισματικής τραγουδίστριας έχει βοηθήσει χιλιάδες νεαρά άτομα να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού και σοβαρές ασθένειες.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τον θάνατο της Amy Winehouse στο Λονδίνο, αλλά οι γονείς της, Mitch Winehouse και Janice Winehouse-Collins, δυσκολεύονται να ξεπεράσουν το τραγικό γεγονός. «Την σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, την σκεφτόμαστε κάθε λεπτό της μέρας», δήλωσε ,ο πατέρας της Winehouse, στο περιθώριο ενός gala για το Amy Winehouse Foundation, το ίδρυμα που δημιουργήθηκε εις μνήμην της χαρισματικής τραγουδίστριας.

AP

Η Amy Winehouse πέθανε το 2011 στην ηλικία των 27 ετών.

«Δεν ξέρω γιατί, αλλά φέτος τα γενέθλιά της με χτύπησαν βαριά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ήταν σκληρά» σχολίασε ο Mitch Winehouse. Το Amy Winehouse Foundation δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει νεαρά άτομα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους, προσφέροντας μουσικοθεραπεία σε άτομα με αναπηρίες, βαριές αρρώστιες και από προβληματικές οικογένειες. Τον Οκτώβριο του 2016, το ίδρυμα πήγε ένα βήμα παραπέρα και άνοιξε το Amy’s Place στο ανατολικό Λονδίνο, βοηθώντας γυναίκες χρήστριες ναρκωτικών να προσαρμοστούν στη ζωή μετά την αποτοξίνωση.

«Είναι υπέροχο που κάνουμε τόσο καλό για τα παιδιά, γιατί αυτά είναι που έχουν ανάγκη» σχολίασε η Janice Winehouse-Collins. Σύμφωνα με τον Mitch Winehouse, το ίδρυμα έχει περάσει το μήνυμά του για τους κινδύνους των ναρκωτικών σε πάνω από 200.00 νεαρά άτομα, στα κέντρα που λειτουργούν στο Λονδίνο, την Καραϊβική, τηΝέα Υόρκη και την Φλόριντα. Παράλληλα, έχουν βοηθήσει χιλιάδες νέους να εκφραστούν μέσω της μουσικής.

Κατά τη διάρκεια του gala, ο Mitch Winehouse σύστησε τον Tom, ο οποίος παίζει ντραμς και πάσχει από αυτισμό. Αφού έλαβε βοήθεια, ο Tom στη συνέχεια προσφέρθηκε να εργαστεί ως μουσικοθεραπευτής στο ίδρυμα, βοηθώντας παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες. «Δώσαμε τη δυνατότητα στον Tom να εκφραστεί μέσω της μουσικής και τώρα επιστρέφει την βοήθεια στα παιδιά που είναι ιδιαίτερα άτυχα. Είναι απίστευτο, είμαστε τόσο, μα τόσο περήφανοι» σχολίασε ο Mitch Winehouse.

AP / Tim Ireland

 Άγαλμα της Amy Winehouse στο Κάμντεν του Λονδίνου.

Όπως εξήγησε ο Mitch Winehouse, η κόρη του διακρινόταν για το φιλανθρωπικό της πνεύμα και έτσι αποφάσισε με τη μητέρα της να συνεχίσουν το έργο της. «Η Amy συνήθιζε να μαζεύει κόσμο από τους δρόμους και να τους ταΐζει. Ορισμένοι παπαράτσι την κυνηγούσαν στους δρόμους και όταν έφτανε σπίτι μού έλεγε ότι τους λυπόταν γιατί είχε παγωνιά έξω. Οπότε τους έφτιαχνε τσάι και σάντουιτς και πήγαινε έξω να παίξει ποδόσφαιρο μαζί τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της τραγουδίστριας. «Θέλουμε να πιστεύουμε πως μας κοιτάει από πάνω, λέγοντας “μπράβο μαμά, μπράβο μπαμπά”» συμπλήρωσε ο Richard Collins, νυν σύζυγος της Janice Winehouse.