Farrell και Kidman αποθεώνουν τον Γιώργο Λάνθιμο

colin-farrell-nicole-kidman-bfi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι δυο χολιγουντιανοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην δραματική ταινία «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού».

Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού», έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας – Colin Farrell και Nicole Kidman – έδωσαν ένα άρωμα από Χόλυγουντ στην πρεμιέρα και μίλησαν στο περιοδικό Empire για τη συνεργασία τους με τον Έλληνα σκηνοθέτη.

Reuters

H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είχε την τιμητική της στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Λονδίνο.

«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που συμβαίνουν στις ταινίες του Γιώργου από τύχη ή κατά λάθος. Μπορεί να υπάρχει μια στιγμή που αποτυπώνεται επί σκηνής ανάμεσα σε ηθοποιούς για την οποία δεν μπορεί να προετοιμαστείς ή να ελέγξεις» δήλωσε στην κάμερα ο Farrell. Μιλώντας για τον Λάνθιμο, ο ηθοποιός εξήγησε : «Είναι ένας τεχνίτης κινηματογραφιστής. Η προσοχή του στην λεπτομέρεια και την αισθητική της ταινίας, το πώς ορίζεται και το πώς πλαισιώνεται κάθε πλάνο είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη».

Κάπου εκεί εμφανίστηκε η συμπρωταγωνίστριά του, Nicole Kidman, διακόπτοντας για λίγο τον Farrell. Αφού της δόθηκε το μικρόφωνο, η πολυβραβευμένη ηθοποιός σημείωσε: «Δε νομίζω ότι ο Γιώργος έχει στόχο να κάνει κάτι συνταρακτικό, έχει στόχο να κάνει μια ταινία με ένα πολύ ισχυρό όραμα για αυτό που σχολιάζει, αναφορικά με τον κόσμο, την κοινωνία, την οικογένεια και τους ανθρώπους».

Στη συνέχεια, η Kidman τόνισε πως η ουσία της ταινίας είναι «πολύ ελληνική» και αντλεί έμπνευση από την ελληνική τραγωδία, ενώ, καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη πως η κυκλοφορία μια τέτοιας ταινίας αυτή την εποχή είναι ενδιαφέρουσα.