«Κυνήγι μαγισσών» προβλέπει ο Woody Allen για μετά το σκάνδαλο Weinstein

woody-allen Christophe Ena
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Άφησε να εννοηθεί πως δεν παίρνει στα σοβαρά τις σοβαρές καταγγελίες, αφού κάθε χρόνο κυκλοφορούν «πολλές ιστορίες».

Το πολύκροτο σκάνδαλο με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein έχει προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο Χόλυγουντ, καθώς ολοένα περισσότεροι ηθοποιοί και συνεργάτες του παραγωγού αποκαλύπτουν την δράση του όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τις τόσες καταγγελίες, όμως, φαίνεται πως έχει ακόμα τους υποστηρικτές του στον χώρο του θεάματος.

Μιλώντας στο BBC, ο Woody Allen εξέφρασε την μεγάλη λύπη του – τόσο για τις γυναίκες που φέρεται να παρενόχλησε και να κακοποίησε ο Weinstein, όσο και για τον ίδιο τον παραγωγό, του οποίου «η ζωή είναι τόσο χάλια». Ο σκηνοθέτης μάλιστα εξέφρασε φόβους πως οι καταγγελίες κατά του Weinstein θα οδηγήσουν σε «μια ατμόσφαιρα κυνηγιού μαγισσών».

Reuters / Eric Gaillard

Ως αποτέλεσμα των σοβαρών καταγγελιών, η Ακαδημία πρόσφατα ανακοίνωσε την διαγραφή του Harvey Weinstein.

Σύμφωνα με τον Allen, κάθε άνδρας που θα κλείνει το μάτι σε μια γυναίκα στο γραφείο θα πρέπει να έχει έτοιμο το τηλέφωνο του δικηγόρου του, καθώς μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Συνεχίζοντας, ο σκηνοθέτης αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα έπαιρνε τέτοιες κατηγορίες σοβαρά, αφού συνέχεια «ακούγονται εκατομμύρια φαντασιόπληκτες φήμες» και αν και ορισμένες ισχύουν «πολλές» δεν είναι τίποτα άλλο από «ιστορίες για τον τάδε ή τον δείνα ηθοποιό».

Για την περίπτωση του Weinstein, ο σκηνοθέτης σχολίασε πως έχει ενημερωθεί ποτέ «με σοβαρότητα» για τη συμπεριφορά του παραγωγού, υπονοώντας παράλληλα πως δεν θα ενδιαφερόταν ακόμα και εάν οι καταγγελίες είχαν βάση. «Δεν ενδιαφέρεσαι, σε ενδιαφέρει να κάνει την ταινία σου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Allen έχει αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες στο παρελθόν, με την κόρη του Dylan Farrow να ισχυρίζεται πως την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί. Ο σκηνοθέτης έχει αρνηθεί τις καταγγελίες της κόρης του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο αποξενωμένος γιος του Ronan Farrow, ο οποίος έχει στηρίξει πολλάκις τους ισχυρισμούς της αδερφής του, έγραψε το άρθρο του New Yorker όπου γυναίκες αποκάλυψαν την δράση του Weinstein.