Εντείνεται η διαμάχη μεταξύ Björk και Von Trier

bjork-lars-von-trier
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο μάνατζερ της Ισλανδής pop star κατηγόρησε τον Δανό σκηνοθέτη για «λεκτική και σωματική κακοποίηση».

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Björk ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν ανώνυμο σκηνοθέτη, ο οποίος την τιμώρησε κατά αυτόν τον τρόπο επειδή τον απέρριψε. Αν και δεν κατονόμασε τον σκηνοθέτη, αποκάλυψε την εθνικότητα του, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για τον Lars Von Trier, με τον οποίο συνεργάστηκε το 2000 στο «Χορεύοντας στο σκοτάδι».

Ο Von Trier διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της Ισλανδής pop star, ενώ παράλληλα εκθείασε την ερμηνεία της στην ταινία του. Αργότερα, ο συμπαραγωγός του σκηνοθέτη βγήκε στην «αντεπίθεση» δηλώνοντας: «Από όσο θυμάμαι, εμείς ήμασταν τα θύματα. Εκείνη η γυναίκα ήταν πιο δυνατή από τον Lars von Trier, εμένα και την εταιρεία μας μαζί».

H Björk πρωταγωνίστησε στην πολυβραβευμένη ταινία του Lars von Trier «Χορεύοντας στο σκοτάδι» το 2000.

Η κόντρα των δυο πλευρών συνεχίζεται, καθώς ο μάνατζερ της Björk, Derek Birkett, κατηγόρησε τον σκηνοθέτη για «λεκτική και σωματική κακοποίηση» σε μια ανάρτησή του στο Facebook. «Δουλεύω με την Björk για πάνω από 30 χρόνια και ποτέ δεν έχω κάνει μια δήλωση ή συνέντευξη για τη συνεργασία μας, αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετικά» γράφει ο Birkett.

«Έχω διαβάσει τα ψέματα του Lars και του παραγωγού του, Peter, για την Björk – και νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω ανοιχτά και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Για πάνω από 30 χρόνια τώρα, είναι η μοναδική φορά που έχει τσακωθεί με συνεργάτη. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεχούς και ασεβούς λεκτικής και σωματικής κακοποίησης του σκηνοθέτη, η οποία συνεχίστηκε και αφού η Björk και εγώ απαιτήσαμε να σταματήσει. Η Björk ολοκλήρωσε την ταινία από σεβασμό στο καστ και όλους τους εμπλεκομένους» καταγγέλλει ο μάνατζερ της Björk.

Καταλήγοντας την ανάρτησή του, ο Birkett συμπληρώνει: «Νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω ανοιχτά και να στηρίξω με σθένος την Björk σε σχέση με τις τρομερές εμπειρίες της δουλεύοντας με τον Lars Von Trier» και υπογραμμίζει πως συμφωνεί «110% με αυτά που έχει πει» η Ισλανδή τραγουδίστρια.