Το Netflix ακυρώνει το «House of Cards» λόγω Kevin Spacey

house-of-cards
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο Αμερικανός ηθοποιός απολογήθηκε για τη φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση σε 14χρονο συνάδελφό του πριν 30 χρόνια.

Το Netflix έχει αποφασίσει να ακυρώσει την πετυχημένη δραματική σειρά «House of Cards» μετά το τέλος της έκτης σεζόν, βάζοντας έτσι ένα (προσωρινό;) τέλος στον Frank Underwood. Αρχικά είχε διαρρεύσει μέσω του Hollywood Reporter πως η απόφαση ήταν απλά συμπωματική, μετά την ανάρτηση του Kevin Spacey αναφορικά με καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά στη συνέχεια η υπηρεσία streaming τοποθετήθηκε για το θέμα.

Παραγωγοί του Netflix συναντήθηκαν με το καστ και προσωπικό της σειράς (μια μέρα που δεν είχε γυρίσματα ο Spacey) για να «σιγουρευτούν ότι συνεχίζουν να νιώθουν ασφάλεια και στήριξη». Το Netflix εξέφρασε τον «βαθύ προβληματισμό» του αναφορικά με τις σοβαρές καταγγελίες κατά του Spacey, οι οποίες επίσπευσαν την απόφαση να βάλουν ένα τέλος της σειράς μετά το πέρας της έκτης σεζόν. Αρχικά η απόφαση αυτή φέρεται να πάρθηκε μέσα στο καλοκαίρι, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δεν άφησαν περιθώρια στο Netflix, λόγω τόσο των αντιδράσεων στην είδηση, όσο και εξαιτίας της αμφίβολης απολογίας του ηθοποιού.

Ο βετεράνος ηθοποιός εξήγησε πως δεν θυμόταν το περιστατικό που αναφέρει ο Anthony Rapp, ζητώντας όμως συγνώμη για την «ανάρμοστη συμπεριφορά» του την οποία απέδωσε σε μέθη. Παράλληλα, πήρε την ευκαιρία να αποκαλύψει πως ζει πλέον ως ομοφυλόφιλος άνδρας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό με σκεπτικισμό από μερίδα του Τύπου, ως προσπάθεια του ηθοποιού να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα των καταγγελιών εναντίον του.

Ο έκτος κύκλος της σειράς αναμένεται να προβληθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2018 και, σύμφωνα με άρθρο του Variety, το Netflix έχει αρχίσει να κάνει σχέδια για spin off σειρές με τους ήρωες του «House of Cards». Κάτι αντίστοιχο άλλωστε έχει αποφασίσει να κάνει το HBO μετά το τέλος του «Game of Thrones». Στόχος του Netflix είναι να διατηρήσει το brand του «House of Cards» χωρίς να βασίζεται στον Kevin Spacey.