Τώρα και μανίκια καμπάνα

poukamisa-me-manikia2
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ξεχάστε για λίγο τα παντελόνια καμπάνα και αρχίστε να επενδύετε και να φοράτε μπλούζες με πελώρια, υπερμεγέθη μανίκια, έτσι για αλλαγή. Πώς θα τις φορέσουμε; Aρχικά με τζιν, μέχρι να συνηθίσουμε την ιδέα και μετά μπορούμε να πειραματιστούμε και περισσότερο. της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι σχεδιαστές, οι στυλίστες, μαζί και οι φωτογράφοι, υποστηρίζουν με πάθος πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη τάση της σεζόν που διανύουμε. Να τους πιστέψουμε; Μπορούμε απλώς να κοιτάξουμε στη ντουλάπα μας αν έχουμε ήδη πουκαμίσες, πουκάμισα, τοπ, σαν τα αρχαιοελληνικά καφτάνια που βλέπουμε σε παραδοσιακά λευκώματα αλλά και σήμερα στην αναβίωσή τους, και να προβάρουμε τη νέα τάση στον καθρέφτη μας. 

Μπορεί να είναι βαμβακερό, μεταξωτό, σατέν, ό,τι ύφασμα θέλουμε. Μπορεί ακόμη τα μανίκια να είναι πλισέ ή διάφανα, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η υφή του υφάσματος, όσο η κίνηση και η γενναιοδωρία στο πατρόν. 

Αν παρατηρήσετε στις φωτογραφίες πριν από τα ντεφιλέ στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, αλλά και στους δρόμους της Αθήνας, οι τάσεις γεννιούνται πάντα εδώ, στο πεζοδρόμιο, στα καφέ, στα μπαρ, στα θέατρα…. Κι εκεί ακριβώς θα δούμε υπεμεγέθη τοπ που από μόνα τους έχουν δραματικότητα και αποτελούν κοστούμι ζωής για τον χειμώνα που έρχεται. 

Η ιδιαιτερότητα στη «νέα» μπλούζα του 2018 είναι ότι μπορεί να είναι στενή στη μέση, κλειστή στη λαιμόκοψη, αλλά τα μανίκια, δεν είναι εκείνα της…νυχτερίδας από τη δεκαετία του '80, έχουν απλώς ένα άνοιγμα προς τα κάτω, από τους αγκώνες και μετά, και γι' αυτό ακριβώς και μας κολακεύουν γιατί δεν μας κάνουν να δείχνουμε πελώριες. Κι αν μας τρομάζουν οι αλλαγές, μπορούμε απλώς να φορέσουμε ένα ανδρικό πουκάμισο και να το αφήσουμε να ανεμίζει… Χωρίς να κλείσουμε καν τα μανικετόκουμπα. Για τις πιο τολμηρές, τα φουσκωτά μανίκια κυκλοφορούν και σε φόρεμα αλλά μήπως να περιμένουμε και τα Χριστούγεννα για να …στολιστούμε λιγάκι παραπάνω; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com