Ξανά στα δικαστήρια Bean Frances και Courtney Love

frances-bean-courtney-love Chris Pizzello
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η οικογένεια του frontman των Nirvana θέλει να αποτρέψει την δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Kurt Cobain μετά τον θάνατό του.

H Courtney Love και η Frances Bean Cobain βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον δημοσιογράφο και υποστηρικτή θεωριών συνομωσιών Richard Lee, για να αποτρέψουν την δημοσιοποίηση φωτογραφιών του Kurt Cobain που πάρθηκαν μετά τον θάνατό του. Ο frontman των Nirvana αυτοκτόνησε στο σπίτι του τον Απρίλιο του 1994, αλλά ο Lee υποστηρίζει πως ο Cobain δολοφονήθηκε.

Η ιστοσελίδα The Blast έχει στην κατοχή της αντίγραφα δικαστικών εγγράφων με λεπτομέρειες της δικαστικής διαμάχης για την τύχη των φωτογραφιών που έβγαλε η αστυνομία του Seattle που διεξήγαγε τις σχετικές έρευνες. Οι φωτογραφίες φέρονται να απεικονίζουν το άψυχο σώμα του Cobain όπως βρέθηκε στην οικία του. Στο παρελθόν ο Lee είχε καταθέσει αγωγή κατά της αστυνομίας του Seattle για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, η οποία όμως απορρίφθηκε και ξεκίνησε νέο δικαστικό αγώνα το 2016.

Reuters / Fred Prouser

Η οικογένεια του Cobain ισχυρίζεται πως η δημοσίευση των φωτογραφιών «όχι μόνο θα επιδείνωνε το μετατραυματικό στρες από το οποίο πάσχει η Frances Bean Cobain από παιδική ηλικία, αλλά θα έθετε σε πραγματικό κίνδυνο εκείνη και την μητέρα της, Courtney Love, καθώς θα ενθάρρυνε περισσότερους διεστραμμένους με τις παρενοχλήσεις και τις φανατικές απειλές τους».

Η Love αναφέρει πως o Lee έχει παρενοχλήσει και παρακολουθήσει την οικογένειά της για πολλά χρόνια, ενώ περιγράφει τον θάνατο του Cobain ως «την πιο τραυματική εμπειρία» της ζωής της, ενώ ακόμα συνεχίζει να υποφέρει συναισθηματικά από την απώλεια του συζύγου της. Η κόρη του ζεύγους συμπλήρωσε πως αντιμετωπίζει το τραύμα του θανάτου του πατέρα της όσο ζει.