Σοβαρά προβλήματα για την Weinstein Company

the-weinstein-company
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το μέλλον της εταιρείας παραγωγής που ίδρυσε ο Harvey Weinstein κρέμεται από μια κλωστή.

Ως αποτέλεσμα του πολύκροτου σκανδάλου με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein, η εταιρεία παραγωγής The Weinstein Company που ιδρύθηκε το 2005 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για πώληση της εταιρείας σε εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, λόγω της μεγάλης «αναστάτωσης» που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, τα στούντιο του Amazon και της Apple έβαλαν «στον πάγο» τα project που ετοίμαζαν με την Weinstein Company, ενώ άρθρο του Hollywood Reporter αποκαλύπτει πως η εταιρεία παραγωγής ανέβαλε την έξοδο δυο νέων ταινιών που ήταν προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία δεν θα παρουσιάσει νέες ταινίες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

H ταινία «The Current War» μάλλον θα κυκλοφορήσει το 2018.

Οι δυο ταινίες είναι το βιογραφικό δράμα «The Current War» με τον Benedict Cumberbatch στον ρόλο του Thomas Edison και τον Michael Shannon στον ρόλο του George Westinghouse, καθώς και το θρίλερ «Polaroid» του Νορβηγού σκηνοθέτη Lars Klevberg. Σύμφωνα με το άρθρο του Hollywood Reporter, η εταιρεία παραγωγής είχε επενδύσει πολλά στην επιτυχία τού «The Current War», αλλά αντιλήφθηκε πως θα ήταν «αδύνατον» να την κυκλοφορήσει λόγω του σκανδάλου. Οι δύο ταινίες θα κυκλοφορήσουν το 2018, αλλά άγνωστο παραμένει το πότε και υπό ποιες συνθήκες.

Στον απόηχο του σκανδάλου η εταιρεία παραγωγής άρχισε να σβήνει το όνομα του Harvey Weinstein από τα credits των τηλεοπτικών παραγωγών στις οποίες εργάστηκε, ενώ την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία άρχισε να αφαιρεί το όνομά της από πρόσφατες παραγωγές της που κυκλοφορούν σε DVD και Blu-ray.