Προς έκδοση ο λόγος του Bob Dylan για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

bob-dylan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Θα κυκλοφορήσει σε μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση 100 συνολικά σκληρόδετων αντιτύπων.

Η ομιλία που έδωσε ο Bob Dylan στη αποδοχή του βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε πέρσι, θα κυκλοφορήσει ως βιβλίο. Μετά την ανακοίνωση των βραβείων, ο Αμερικάνος μουσικός διατήρησε ένα χαμηλό προφίλ, λόγω «προηγούμενων δεσμεύσεων», μέχρι που εμφανίστηκε σε μια ιδιωτική τελετή τον περασμένο Απρίλιο, όπου και παρέλαβε το βραβείο.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε πως ο λόγος που εκφώνησε ο Bob Dylan στην Στοκχόλμη θα κυκλοφορήσει ως βιβλίο 32 σελίδων, σε μια απλή σκληρόδετη έκδοση και μια αριθμημένη με υπογραφή. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν μόνο 100 αντίτυπα και το κόστος κάθε ειδικής έκδοσης θα είναι 2.500 δολάρια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου, στην ομιλία που έδωσε ο Dylan αναφέρεται στις εμπνεύσεις του από τη μουσική όπως τον Buddy Holly και τον Leadbelly, καθώς και στα λογοτεχνικά κείμενα που τον επηρέασαν ως συγγραφέα, όπως το «Μόμπυ Ντικ» του Herman Melville, το «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» του Erich Maria Remarque και την «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της ομιλίας του, o Dylan κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε κάποιο βοήθημα. Πιο συγκεκριμένα, μετά από λεπτομερή έρευνα που έκανε το Slate, φαίνεται πως ο Αμερικάνος τραγουδοποιός χρησιμοποίησε αποσπάσματα από την ιστοσελίδα Sparknotes σε διάφορα τμήματα της ομιλίας.