Έξι τάσεις από την ανδρική μόδα του χειμώνα

prada

Prada

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Λέτε πως δεν σας ενδιαφέρει η μόδα αλλά καμαρώνετε κάθε φορά που κάποιος ή κάποια εγκωμιάζει το στιλ σας. Θέλετε να μάθετε τι θα παίξει τους επόμενους μήνες, στις βιτρίνες, στις κρεμάστρες και στον δρόμο, γιατί όχι, και στη ντουλάπα σας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Φουσκωτά μπουφάν. Υπερμεγέθη, πελώρια, επιβλητικά, ζεστά, παντός καιρού. Γκρι, καφέ, μαύρα, πορτοκαλί, χακί… Η άνεση σε όλες της τις εκφάνσεις. Αν πρόκειται να επενδύσετε σε ένα μόνο ρούχο αυτόν τον καιρό, φροντίστε να είναι κάτι τουλάχιστον που θα αντέξει στον χρόνο. Και στις τάσεις. 

2. Στολή γραφείου. Η Wall Street από τη δεκαετία του '80 στοιχειώνει την πασαρέλα, μαζί με τηλεοπτικές σειρές με πρωταγωνιστές δικηγόρους όπως το Suits, για να φορέσετε ξανά γραβάτα, πουκάμισο με μανικετόκουμπα, σακάκι, ημίπαλτο, δερμάτινα χειροποίητα παπούτσια, όλες τις ώρες της ημέρας. 

3. Κόκκινο. Αν και μάλλον δεν είναι η πιο αγαπημένη σας απόχρωση από την παλέτα της μόδας, μπορείτε να της δώσετε μια ευκαιρία και να δοκιμάσετε ένα κόκκινο πουλόβερ, ένα κόκκινο πουκάμισο έστω, και να δείτε τις αντιδράσεις σας. Και τις αντιδράσεις των άλλων. 

4. Μπερές. Η επιστροφή του πιο κουλτουριάρικου αξεσουάρ, συνώνυμου της γαλλικής μόδας του δρόμου, αλλά και του γαλλικού σινεμά, σημαίνει πολλά. Αν δεν τον έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε το στιλ σας. Κλέψτε ιδέες από την Prada, τον Louis Vuitton, τους Dolce&Gabbana, αλλά ακολουθήστε το δικό σας στάιλινγκ φυσικά, χωρίς την τσάντα φορεμένη σταυρωτά στο στήθος. 

5. Επιστροφή στη δεκαετία του '70. Δερμάτινα παντελόνια, γούνινες λεπτομέρειες, χαϊμαλιά, εμπριμέ πουλόβερ…. Οι επιδείξεις των οίκων Fendi και Prada σκηνοθέτησαν μια αγαπημένη δεκαετία με έναν ολοκαίνουργιο τρόπο. 

6. Κασκόλ. Ιδανικά μακριά, τεράστια, χρωματιστά, σαν αυτά που φοράει κανείς όταν πηγαίνει στο γήπεδο. Mπορείτε να δείτε αρχικά την τάση, να σκεφτείτε αν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και μετά να την λανσάρετε και στοΝ δρόμο, ιδανικά όχι σε ημέρες ντέρμπι. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com